
Βρήκαμε τη συνταγή για μια σπιτική πίτσα απίστευτα τραγανή και εύπεπτη, που δεν σας φουσκώνει. Είναι λεπτή, ελαφριά και πολύ τραγανή. Χρειάζεται λίγη υπομονή και δουλειά με τα χέρια, αλλά το αποτέλεσμα σας ανταμείβει. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά για τη ζύμη
500 γρ. δυνατό αλεύρι (τουλάχιστον 350 W- δείκτης που υποδεικνύει τη δύναμη του αλευριού)
300 γρ. αλεύρι Manitoba (αλεύρι 00 για τσουρέκια, πανετόνε, ψωμιά και προζύμια)
650 γρ. νερό (σε θερμοκρασία δωματίου)
8 γρ. φρέσκια μαγιά
20 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Για την επικάλυψη
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
400 γρ. μοτσαρέλα
8 ντοματίνια
10 φύλλα βασιλικού
90 ml ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο αλεύρια. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό και την προσθέτουμε στα αλεύρια. ‘Ύστερα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το λάδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Ζυμώνουμε λίγα λεπτά και σχηματίζουμε μια μπάλα. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Όταν περάσει ο χρόνος απλώνουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και κάνουμε τουλάχιστον 8 διπλώματα προς το κέντρο. Επανατοποθετούμε τη ζύμη στο μπολ και την αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 3 φορές, κάθε 30 λεπτά. Στο τέλος, σχηματίζουμε πάλι μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγουμε με τα δάχτυλα, απευθείας στον πάγκο. Λαδώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί και απλώνουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια, φύλλα βασιλικού, λάδι και αλάτι. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε άλλα 5 λεπτά. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.