
Τα κεφτεδάκια από φασόλια συνδυάζουν την απόλαυση του τηγανητού με τη διατροφική αξία και τη νοστιμιά των οσπρίων. Τα όσπρια είναι ένας διατροφικός θησαυρός και καλλιεργούνται πολλές ποικιλίες, όπως τα παραδοσιακά φασόλια μαυρομάτικα.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
150 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα
150 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
60 γρ. ασπράδι αυγού
50 γρ. αμύγδαλα και φουντούκια
Μείγμα από φρέσκα αρωματικά βότανα (σχοινόπρασο, βασιλικός, θυμάρι, δυόσμος)
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι
Για τη σάλτσα
150 γρ. γιαούρτι
100 γρ. μαγιονέζα
Φρέσκα αρωματικά βότανα (ψιλοκομμένα)
Λίγες σταγόνες Tabasco (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κόκκινα και τα λευκά φασόλια μαζί με τα ψιλοκομμένα αρωματικά, το σκόρδο (καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες), τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, καθώς και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και χτυπάμε ξανά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε 80–100 γρ. τριμμένη φρυγανιά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ενιαίος, σφιχτός πολτός. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό λάδι. Εναλλακτικά, αν τα πλάσετε πλακέ σαν μπιφτέκια, μπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Για τη σάλτσα: Ψιλοκόβουμε τα βότανα και τα αναμιγνύουμε με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και λίγες σταγόνες Tabasco. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά, συνοδευμένα με τη δροσερή σάλτσα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.