
Οι κοτομπουκιές με κορν φλέικς είναι ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους: Είναι γευστικό, ιδιαίτερο και διασκεδαστικό. Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, ιδανικό για ανεπίσημα γεύματα με οικογένεια και φίλους. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
Για τις κοτομπουκιές
800 γρ. στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα (2 ολόκληρα στήθη)
500 γρ. γάλα
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. κορν φλέικς (νιφάδες καλαμποκιού)
2 αυγά
Πιπέρι
Πάπρικα
Σκόρδο σε σκόνη
Κουρκουμάς
Τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο
Αραχιδέλαιο (για τηγάνισμα)
Αλάτι
Για το συνοδευτικό
200 γρ. ντοματίνια (κόκκινα και πράσινα)
150 γρ. μαγιονέζα
150 γρ. γιαούρτι
4 σπαράγγια
1 λάιμ
Φύλλα μέντας
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Για τις κοτομπουκιές: Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε 6-8 κομμάτια. Τα βάζουμε τα σε ένα σκεύος και προσθέτουμε: αλάτι, 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, μια πρέζα πιπέρι, λίγη σκόνη σκόρδου και 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη ή 10-12 γρ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ. Προσθέτουμε επίσης 250 γρ. από το γάλα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το αλεύρι και αραιώνουμε με το υπόλοιπο γάλα. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το περνάμε πρώτα από το κουρκούτι και μετά από τις νιφάδες καλαμποκιού. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε άφθονο, καλά ζεσταμένο αραχιδέλαιο για 7-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών.
Για το συνοδευτικό: Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες με μαντολίνο ή αποφλοιωτή. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο, αλάτι και μερικά φύλλα μέντας. Επίσης σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ και σερβίρουμε τις τραγανές κοτομπουκιές με τα λαχανικά και τη σάλτσα σε μπολάκι στο πλάι. Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.