Αυτή η τορτίγια με αγγούρι και χούμους είναι ένα γρήγορο γεύμα για τις πολυάσχολες ημέρες
JTeam
21 Ιουλίου 2025

Αυτή η τορτίγια με αγγούρι και χούμους είναι ένα δροσερό, ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα γεμάτο λαχανικά. Το ψιλοκομμένο λάχανο δίνει υπέροχη τραγανή υφή, ενώ η κρεμώδης σάλτσα με γιαούρτι και χυμό από το τουρσί προσθέτει γεύση χωρίς περιττό αλάτι. Το χούμους αποτελεί τη βελούδινη βάση που ταιριάζει τέλεια με τα φρέσκα, τραγανά λαχανικά.
Υλικά
1 τορτίγια ολικής άλεσης
¼ φλιτζανιού χούμους
⅓ φλιτζανιού λεπτοκομμένες φέτες αγγουριού
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας χυμό από τουρσί
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (άνηθο, σχοινόπρασο ή/και μαϊντανό – προαιρετικά)
¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο λάχανο
Εκτέλεση
Απλώνουμε την τορτίγια και την αλείφουμε με το χούμους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες αγγουριού ομοιόμορφα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον χυμό τουρσιού και τα μυρωδικά (αν χρησιμοποιήσετε). Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το το γιαούρτι με το λάχανο πάνω από τις φέτες αγγουριού. Τυλίγουμε την τορτίγια σε ρολό και την κόβουμε στη μέση πριν τη σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.