LIVING COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γεμιστά μανιτάρια πανέ που θα λατρέψουν οι πάντες


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2025

Γεμιστά μανιτάρια πανέ που θα λατρέψουν οι πάντες
www.soniaperonaci.it
Γιατί κάθε συνταγή έχει το μανιτάρι της…

Σήμερα σας προτείνουμε μια πρωτότυπη ιδέα για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Τα γεμιστά μανιτάρια αποτελούν μια χορτοφαγική εκδοχή ορισμένων πιάτων κρέατος. Παράλληλα, δείχνουν τη μεγάλη ευελιξία αυτού του υλικού, που ανάλογα με τον τύπο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση για ζυμαρικά, ως συνοδευτικό για πολλά κυρίως πιάτα ή ως γέμιση σε κρέπες και άλλες νόστιμες παρασκευές. Δηλαδή: κάθε συνταγή έχει το μανιτάρι της.

Υλικά
Για τα μανιτάρια και τη γέμιση
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ. μοτσαρέλα
Για το πανάρισμα:
2 μεσαία αυγά
50 γρ. τριμμένο πεκορίνο
1 ματσάκι μαϊντανό
4 κλαδάκια θυμάρι
½ σκελίδα σκόρδο
Καυτερό πιπεράκι
Τριμμένη φρυγανιά όσο χρειάζεται για το πανάρισμα
Αλεύρι όσο χρειάζεται για το πανάρισμα
Αλάτι και πιπέρι
Για το τηγάνισμα
1,5 λίτρο. αραχιδέλαιο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση
Προετοιμασία μανιταριών και γέμισης: Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μανιτάρια. Τα κόβουμε οριζόντια κόβοντας ένα μέρος των κοτσανιών. Αυτό θα διευκολύνει τα δύο μισά των μανιταριών να κολλήσουν μεταξύ τους και να κρατήσουν τη γέμιση μέσα αφού παναριστούν. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες πάχους 1 εκ., στο κατάλληλο μέγεθος ώστε να χωράει ανάμεσα σε δύο μανιτάρια σχηματίζοντας σάντουιτς. Τοποθετούμε το τυρί ανάμεσα στα μανιτάρια με την εσωτερική πλευρά στραμμένη προς το εσωτερικό.

Για το πασάρισμα: Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα φύλλα του θυμαριού, το ψιλοκομμένο καυτερό πιπέρι, το σκόρδο λιωμένο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα περνάμε κάθε ζευγάρι μανιταριών πρώτα στο αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά οι άκρες στη θέση που ενώνονται τα μανιτάρια, μετά στο μείγμα αυγών και τέλος στη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε το αραχιδέλαιο σε μια κατσαρόλα με ψηλά τοιχώματα στους 175°C. Βάζουμε μέσα λίγα μανιτάρια κάθε φορά και τηγανίζουμε 3–4 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τέλος τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και απολαμβάνουμε.

Συμβουλές

  • Για ομοιόμορφη μορφή και ψήσιμο, προτιμήστε μανιτάρια όσο το δυνατόν ίδιου μεγέθους.
  • Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πάχος των μανιταριών. Αν είναι μεγάλα, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω.
  • Ιδανικά, καταναλώστε τα αμέσως μόλις βγουν από το λάδι, ζεστά και με λιωμένο το εσωτερικό. Αν περισσέψουν, φύλαξέ τα 1–2 ημέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο και ζέστανε τα στον φούρνο πριν τα σερβίρετε.

Google News logo

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.