Υπάρχουν κάποιες ημέρες που γυρνάτε σπίτι και δεν έχετε όρεξη να μαγειρέψετε ή απλώς είναι πολύ αργά για ένα πλήρες δείπνο. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν συνταγές που μπορούν να ετοιμαστούν σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση. Η συνταγή για ζυμαρικά με τόνο και μελιτζάνες (είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζονται εξεζητημένα υλικά ή πολύπλοκες τεχνικές για να σερβίρετε ένα πιάτο που γεμίζει το τραπέζι με αγάπη. Το σημερινό πιάτο συνδιάζει τον τόνο σε ελαιόλαδο, για μια αλμυρή και πρωτεϊνούχα νότα, με τις μελιτζάνες, που καραμελώνουν στο τηγάνι και γίνονται τρυφερές και γλυκές, δημιουργώντας μια πλούσια και ζεστή σάλτσα. Το μυστικό είναι η ταχύτητα: Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζεται και η σάλτσα. Ένα πιάτο που συνδυάζει πρακτικότητα και γεύση — η ιδανική λύση για γρήγορο και χωρίς άγχος γεύμα.
Υλικά
320 γρ. ζυμαρικά
100 γρ. τόνος σε λάδι
1 μελιτζάνα
6 ντοματίνια
1 κρεμμύδι
Ξύσμα ενός λεμονιού κατά βούληση
Μαϊντανός κατά βούληση
Ελαιόλαδο κατά βούληση
Αλάτι, πιπέρι
Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους. Στο μεταξύ, βάζουμε νερό να βράσει για τα ζυμαρικά, τα οποία μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ στραγγίζουμε καλά τον τόνο και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι. Τον προσθέτουμε στο τηγάνι με τη μελιτζάνα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ρυθμίζουμε το αλάτι και προσθέτουμε, αν θέλουμε, καυτερή πιπεριά. Ύστερα προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ενώνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με άφθονο μαϊντανό ψιλοκομμένο και μια ελαφριά δόση φρεσκοτριμμένου πιπεριού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.