LIVING COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ταλιατέλες με τρούφα: Το πιο απλό και εκλεπτυσμένο πιάτο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι


JTeam

22 Δεκεμβρίου 2025

Ταλιατέλες με τρούφα: Το πιο απλό και εκλεπτυσμένο πιάτο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
www.soniaperonaci.it
Ανακάλυψε πώς με λίγα μόνο υλικά - ταλιατέλες, βούτυρο και τρούφα - μπορείτε να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό γιορτινό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τα Χριστούγεννα με ένα πιάτο που συνδυάζει απλότητα και πολυτέλεια, οι ταλιατέλες με τρούφα είναι η ιδανική επιλογή. Με μόνο τρία βασικά υλικά — φρέσκια πάστα, βούτυρο και τρούφα — μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γιορτινό πιάτο που μυρίζει Χριστούγεννα. Η ένταση της τρούφας, η βελούδινη υφή του βουτύρου και η αρωματική πάστα συνθέτουν μια εμπειρία γεύσης που θα μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους σου. Απλό στην εκτέλεση, αλλά εντυπωσιακό στο αποτέλεσμα, είναι το πιάτο που κάθε γιορτινό τραπέζι αξίζει να έχει.ς

Υλικά
400 γρ. φρέσκιες ταλιατέλες 125 γρ. βούτυρο
Μαύρη τρούφα όση θέλετε
Νερό από το μαγείρεμα
Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε σιγά σιγά το βούτυρο. Μόλις λιώσει, τρίβουμε μέσα τη μαύρη τρούφα με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαντολίνο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις προσθέτουμε απευθείας στο τηγάνι με το βούτυρο και την τρούφα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο νερό από τη βράση για να αναπτυχθούν τα άμυλα και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε και τρίβουμε επιπλέον τρούφα από πάνω για πιο έντονη γεύση. Καλή απόλαυση.

Συμβουλές
Η τρούφα ταιριάζει με κάθε μορφή φρέσκιας πάστας, αλλά με τις ταλιατέλες δένει καλύτερα. Η λευκή τρούφα είναι πιο ακριβή και δε χρειάζεται μαγείρεμα—την προσθέτετε στο τέλος. Η μαύρη τρούφα χρειάζεται λίγο ζέσταμα για να αναδείξει τα αρώματά της. Τη μαύρη τρούφα μπορείτε να την ξεπλύνετε γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό. Τη λευκή τρούφα την καθαρίζουμε μόνο με μαλακό πινέλο. Οι ταλιατέλες με τρούφα πρέπει να καταναλωθούν αμέσως. Δεν συνιστάται ψύξη ή κατάψυξη, καθώς χάνουν το άρωμα και τη φρεσκάδα τους.

Google News logo

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.