COOL GREECE

Αλεξανδρούπολη: Η νεότερη πόλη που βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας και αξίζει να επισκεφθείτε


The Jennettes

13 Φεβρουαρίου 2020

Αλεξανδρούπολη: Η νεότερη πόλη που βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας και αξίζει να επισκεφθείτε

Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρωτεύουσα του Έβρου και είναι μία από τις νεότερες ελληνικές πόλεις. Βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας και βρήκαμε τους σημαντικότερους λόγους, που αξίζει να επισκεφθείτε.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μια νέα σε ηλικία πόλη κι αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας με την πρώτη ματιά, καθώς δεν εντοπίζεται κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, το περιηγητικό ενδιαφέρον αυτού του τόπου είναι τεράστιο. Ενώ αποτελεί σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βορειανατολικής Ελλάδας.

Ο επιβλητικός Φάρος

Ο ολόλευκος φάρος που χτίστηκε το 1880 ξεχωρίζει στην προκυμαία, σαν να καλωσορίζει τους επισκέπτες και τα πλοία που πιάνουν το ασφαλές λιμάνι. Είναι το πιο αναγνωρίσιμο σημείο στην πόλη και σίγουρα ένα από τα ομορφότερα. Η ανάγκη χτισίματος του Φάρου δημιουργήθηκε όταν άρχισε να δημιουργείται και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έτσι ώστε να βοηθάει τους ναυτικούς που περνούσαν από και προς τον Ελλήσποντο.

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου

Μία από τις σημαντικότερες στάσεις που πρέπει να γίνουν αν επισκεφθεί κανείς την Αλεξανδρούπολη είναι το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα του Έβρου. Κάθε χρόνο βρίσκουν εκεί καταφύγιο πλήθος πουλιών, ψαριών, ερπετών αλλά και ζώων που είτε χρησιμοποιούν το δέλτα ως ενδιάμεση στάση στο ταξίδι τους προς θερμότερα κλίματα πριν το χειμώνα, είτε διαμένουν εκεί όλο το χρόνο. Τα 200 στρέμματα στο σημείο αυτό που φιλοξενούν μεγάλο πληθυσμό πουλιών και όχι μόνο, αποτελούν από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι φημισμένες παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Το μυστικό της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στα θρακιώτικα παράλια που κρύβουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Β. Ελλάδας. Η πρωτεύουσα της Θράκης διαθέτει 25 χιλιόμετρα ακτογραμμής και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη. Ενώ όταν μιλάμε για τις παραλίες της Αλεξανδρούπολης δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη μαγική θέα που προσφέρουν, όλες προς τη Σαμοθράκη που μοιάζει σαν ένας βράχος που αναδύθηκε από τη θάλασσα και ντύνει ιδανικά τη θέα προς το Θρακικό πέλαγος.

Έξω από την πόλη, στη Δαδιά

Το χωριό της Δαδιάς είναι κτισμένο στην πλαγιά του βουνού της Γκίμπρενας και είναι ένας οικισμός όπου διατηρούνται η παράδοση των εθνικών αγώνων και μερικά πανάρχαια ελληνικά έθιμα. Το χωριό πήρε το όνομά του από το ξύλο του, γεμάτο ρετσίνι, πεύκου της περιοχής που οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν ως δαδί. Πολύ κοντά στην περιοχή που βρίσκουν καταφύγιο τα αρπακτικά και άλλα ζώα βρίσκεται παρατηρητήριο με κιάλια όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει, ενώ υπάρχει ξενώνας και χώρος με προβολές.