Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Διάσημη για τις πολλές και εκπληκτικές παραλίες της, αλλά και για τα μοναδικά γεωλογικά τοπία της, η Μήλος είναι από τα νησιά εκείνα που κρύβει μικρούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά του.

Σμιλεμένη όπως και η Αφροδίτη της από την καυτή λάβα του ηφαιστείου, που δημιούργησε τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, η Μήλος είναι ένα από τα πιο ρομαντικά και εντυπωσιακά ελληνικά νησιά. Οι εικόνες σε αυτό το ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων συναγωνίζονται σε ομορφιά η μία την άλλη: λευκοί ηφαιστειακοί βράχοι καμπυλώνουν σαν μάρμαρο σε τιρκουάζ νερά, εξωτικές παραλίες βγαλμένες από καρτ ποστάλ, ψαροχώρια από άλλες εποχές που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με τη γραφικότητα και τα χρώματά τους.

Πολλοί την αποκαλούν «ζευγαρονήσι», εξαιτίας των συγκλονιστικών της τοπίων που είναι ιδανικά για ρομαντικές στιγμές. Όµως η Μήλος είναι το ίδιο ωραία για διακοπές µε οικογένεια ή παρέα. Στο νησί όπου ανακαλύφθηκε η περίφημη Αφροδίτη της Μήλου, οι ταξιδιώτες σήμερα ανακαλύπτουν τους δικούς τους θησαυρούς. Οι πολλές και εκπληκτικές παραλίες (πάνω από 70) αποτελούν σημαντικό κίνητρο για να επισκεφτείτε τη Μήλο. Όταν όμως γνωρίσετε το νησί, οι λόγοι για τους οποίους θα θέλετε να επιστρέψετε είναι πολύ περισσότεροι. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.