COOL GREECE

Η Κάρπαθος ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2024


JTeam

25 Ιανουαρίου 2024

Η Κάρπαθος ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2024
Unsplash
Η Κάρπαθος, το ιδιαίτερο νησί των Δωδεκανήσων, αποθεώνεται από τα διεθνή ΜΜΕ

Γαλαζοπράσινες παραλίες, καταπράσινα τοπία, γραφικά χωριά, ξεχωριστή γαστρονομία, ιδιαίτερα έθιμα. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Κάρπαθος βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για τη νέα τουριστική σεζόν.

Για τη βρετανική εφημερίδα Evening Standard, η Κάρπαθος είναι το νησί που προσφέρει μια πραγματικά αυθεντική ματιά στον ελληνικό τρόπο ζωής. Παρέχει τουριστικές υπηρεσίες χωρίς παράλογα κόστη, η θάλασσά της είναι πάντα αστραφτερή και να χωριά της, με τα ασβεστωμένα σπιτάκια από «ζάχαρη», είναι πραγματικά ένας πίνακας. Από την πλευρά του, ο Guardian αναγνωρίζει την Κάρπαθο ως ένα από τα πιο καλά διατηρημένα μυστικά μέρη στην Ευρώπη. Η εφημερίδα, συμπεριέλαβε τη Σαρία - βρίσκεται απέναντι από τη βόρεια άκρη της Καρπάθου, στις 24 πιο συναρπαστικές εμπειρίες για παραθερισμό σε ονειρικές παραλίες.

Αυτό το ιδιαίτερο νησί των Δωδεκανήσων είναι ο ιδανικός προορισμός για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Άγρια τοπία, χωριά βγαλμένα από πίνακα, παραδοσιακά πανηγύρια, θα σε γοητεύσουν πριν καν το καταλάβεις. Και ναι, είναι αντικειμενικά ένας μακρινός προορισμός, όπου κι αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Αλλά είναι ένας προορισμός που δεν ξεχνιέται.

Τα ελληνικά νησιά στην κορυφή των καλύτερων προορισμών για το 2024

Εκτός από την Κάρπαθο, πριν λίγες ημέρες η Σίφνος αναγνωρίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το 2024. Η Vogue, έφτιαξε τη δική της ετήσια λίστα με τους 11 top προορισμούς που πρέπει να ταξιδέψεις το 2024. Και την παράσταση έκλεψε η Σίφνος, το αυθεντικό νησί της Ελλάδας που ξεχωρίζει για τη γαστρονομία του και τη «slow travel» εμπειρία που χαρίζει στους επισκέπτες του.

Τα κρυστάλλινα νερά, οι αμέτρητες εκκλησίες, τα πλακόστρωτα στενά και η εκπληκτική γαστρονομία είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η Σίφνος βρίσκεται στην κορυφή των προορισμών για το 2024.