COOL GREECE TRAVELLERS

Κουφονήσια: Ένας επίγειος παράδεισος χαλάρωσης


23 Αυγούστου 2014

Koufonisia-islandPori-beach-Copy.jpg

Ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζω στα Κουφονήσια, πέρα από την υπέροχη ομορφιά του νησιού, είναι πως ο χρόνος μπαίνει σε μια διαφορετική τροχιά και το ρολόι καταχωνιάζεται κάπου στην άκρη της βαλίτσας. Η απόλυτη χαλάρωση και ξεγνοιασιά δηλαδή που αξίζει να πάτε και να τη νιώσετε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το νησί φημίζεται για τις παραλίες του κι όχι άδικα. Αρχίζοντας από την κεντρική παραλία του χωριού ‘Άμμος’ και καταλήγοντας στην τελευταία το ‘Πορί’, θα τις βρείτε όλες μαγευτικές. Αυτές όμως που κερδίζουν τις εντυπώσεις με τα γαλαζοπράσινα νερά τους και την απαλή άμμο είναι αναμφισβήτητα το Πορί κι η Ιταλίδα. Θες να βυθιστείς και να μη βγεις από μέσα! Πολύ κοντά στην παραλία Πορί βρίσκονται τα αξιοθέατα οι "Σπηλιές του Ξυλομπάτη", το "Γάλα" και η σπηλιά ‘Το Μάτι του Διαβόλου’.

italida_01

Παραλία Ιταλίδα

gala2

Το "Γάλα", κοντά στην παραλία Πορί .

Πάμε τώρα στο κεφάλαιο «Φαγητό». Είναι γεγονός πως στα Κουφονήσια θα βρεις πολύ ωραία ταβερνάκια και θα απολαύσεις πεντανόστιμους μεζέδες. Ντοματόπιτα και μανιταρόπιτα θα τις συναντήσετε συχνά και σίγουρα αξίζει να τις δοκιμάσετε.

1

Το βράδυ μην παραλείψετε να γευστείτε τη φημισμένη ρακή και το παγωμένο ρακόμελο στο γραφικό σοκάκι με τα ρακάδικα και να είστε σίγουροι πως στο τέλος της βραδιάς θα έχετε γίνει όλοι μία «μεγάλη παρέα». Το τελευταίο είναι άλλο ένα στοιχείο που με γοητεύει σε αυτό το νησί. Θα ξεχάσετε τα ‘πρέπει’, θα αγαπήσετε τα ‘θέλω’ σας, θα ξεχάσετε τη «στημένη» ζωή της πόλης, θα φορέσετε ότι πιο άνετο επιθυμείτε και θα νιώσετε ξεκάθαρα την αίσθηση της ελευθερίας. Σε αυτά αξίζει να προσθέσω πως ό,τι αναζητήσετε είναι δίπλα σας χωρίς –επιτέλους- να χρειάζεστε αυτοκίνητο από και προς το κατάλυμά σας. Θα μετακινηθείτε ευχάριστα περπατώντας ή με ένα ποδήλατο απολαμβάνοντας την παραθαλάσσια διαδρομή.

18U97O3RE-27Δοκιμάστε το δροσερά cocktails στο bar Sorokos!

9

Αν ψάχνετε, λοιπόν, τον επόμενο καλοκαιρινό προορισμό σας, τα Κουφονήσια αξίζει να τα έχετε ψηλά στην προτίμηση σας για να χαλαρώσετε, να κολυμπήσετε σε γαλαζοπράσινα νερά και να νιώσετε τον ήλιο να σας αγκαλιάζει! [gallery-372353] Advertorial_box_570 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.