GALLERY

Γυναικείες πρωτιές που «σημάδεψαν» την ιστορία και διαμόρφωσαν τη θέση της γυναίκας στον κόσμο


Εύα Κονδύλη

27 Ιουλίου 2021

Γυναικείες πρωτιές που «σημάδεψαν» την ιστορία και διαμόρφωσαν τη θέση της γυναίκας στον κόσμο
Σπάζοντας τα όρια της «γυάλινης οροφής», οι γυναίκες έχουν συμβάλει στην πρόοδο της ανθρωπότητας με πολλές καινοτομίες και συμβολές σε διάφορους τομείς, από την πολιτική και την επιστήμη, έως τις τέχνες και τη λογοτεχνία.

Σπάζοντας τα όρια της «γυάλινης οροφής», οι γυναίκες έχουν συμβάλει στην πρόοδο της ανθρωπότητας με πολλές καινοτομίες σε διάφορους τομείς, από την πολιτική και την επιστήμη μέχρι τις τέχνες και τη λογοτεχνία.

Η επίτευξη όλων αυτών δεν ήταν ποτέ μικρή, καθώς οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έπρεπε να αγωνίζονται συνεχώς για την ίση μεταχείριση των δικαιωμάτων τους και να εργάζονται σκληρά για να χαράξουν μια θέση στην ιστορία δίπλα στους άνδρες.

Γυναίκες όπως η Amelia Earhart, η Marie Curie και η Valentina Tereshkova, που βοήθησαν να «σπάσουν» το φυλετικό εμπόδιο στους αντίστοιχους τομείς τους, άνοιξαν το δρόμο για τις μελλοντικές γυναίκες, ώστε να προσφέρουν και εκείνες και να έχουν πολύτιμο αντίκτυπο στην παγκόσμια ιστορία.

Από την πρώτη γυναίκα που πήγε στο διάστημα, έως την πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο Pulitzer, σας παρουσιάζουμε 11 ξεχωριστές γυναικείες πρωτιές που κατάφεραν, όχι μόνο να χαραχθούν στην παγκόσμια ιστορία, αλλά και να διαμορφώσουν τον κόσμο όλο!

Missing content item.
Πηγές φωτογραφιών gallery και cover: Getty Images/Splash News/Wikipedia 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr