GET READY FOR SUMMER FITNESS

Πώς να γυμνάζεστε με ασφάλεια το καλοκαίρι


15 Μαΐου 2018

55555.jpg

Δείτε τον καιρό. Εάν θέλετε να βγείτε για τρέξιμο και έχει πάρα πολλή ζέστη, πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί το σώμα σας θα ιδρώνει όμως ο ιδρώτας δεν θα εξατμίζεται τόσο γρήγορα από το δέρμα σας. Επίσης, ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται, καθώς το σώμα σας εργάζεται σκληρά για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Πριν λοιπόν, δέσετε τα παπούτσια σας για τρέξιμο, ρίξτε μια ματιά στο δελτίο καιρού για να δείτε αν η θερμοκρασία ή η υγρασία είναι υψηλή. Επίσης σεβαστείτε το σώμα σας και τα όριά του. Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι, οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την έντονη άσκηση, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στο ζεστό καιρό.

Ντυθείτε κατάλληλα. Εάν έχει ζέστη φορέστε βαμβακερά, διότι το βαμβάκι επιτρέπει στον αέρα να περάσει μέσα από τα ρούχα. Και φυσικά μη ξεχάσετε να φορέστε γυαλιά ηλίου και αντηλιακό.

Ενυδατωθείτε. Μη ξεχνάτε κυρίως το καλοκαίρι να πίνετε αρκετά υγρά και να τρώτε τροφές πλούσιες σε νερό, όπως το φρέσκο μαρούλι, το καρπούζι, το γκρέιπ φρουτ, το μπρόκολο και το γιαούρτι, ώστε να μείνετε ενυδατωμένοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα