GREEN

Οι 10 πιο ακριβές φυσικές καταστροφές του 2021: Η κλιματική αλλαγή κόστισε $170 δις


JTeam

27 Δεκεμβρίου 2021

Οι 10 πιο ακριβές φυσικές καταστροφές του 2021: Η κλιματική αλλαγή κόστισε $170 δις
Chris Gallagher on Unsplash
Κόστισε τη ζωή 1.075 ανθρώπων και ανάγκασε 1,3 εκατομμύρια να μετακομίσουν

Η κλιματική αλλαγή κοστίζει. Όχι μόνο στον πλανήτη και τη ζωή μας, αλλά οικονομικά. Μάλιστα, οι 10 πιο ακριβές καταστροφές από φυσικά φαινόμενα, προκάλεσαν ζημιές άνω των $170 δισεκατομμυρίων - $20 δισ. περισσότερα από το 2020.

Σύμφωνα με τη θρησκευτική οργάνωση Christian Aid, οι παραπάνω καταστροφές κόστισαν τη ζωή 1.075 ανθρώπων και ανάγκασαν 1,3 εκατομμύρια να μετακομίσουν.

Κάθε χρόνο, η Cristian Aid υπολογίζει το κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και καύσωνες. Φέτος, το ακριβότερο πρόβλημα προκάλεσε ο τυφώνας Ida στις ανατολικές ΗΠΑ. «Χτύπησε» στη Louisiana, στο τέλος του Αυγούστου, ενώ προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες στη Νέα Υόρκη. Κόστισε $65 δισεκατομμύρια.

Δεύτερη στη λίστα έρχονται οι πλημμύρες στη Γερμανία και το Βέλγιο τον Ιούλιο, με ζημιές $43 δισεκατομμυρίων. Ακολουθούν η χιονοθύελλα στο Τέξας με $23 δισ. και η πλημμύρα στη Henan της Κίνας με $17,6 δισ. Στη λίστα θα βρούμε και τις πλημμύρες στον Καναδά, τον παγετό στη Γαλλία και έναν κυκλώνα στην Ινδία και το Μπαγκλαντές.

«Κάποια από τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα του 2021 έπληξαν τα φτωχότερα κράτη, τα οποία έχουν συμβάλλει ελάχιστα στην επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής», τόνισε η Christian Aid.

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.