GREEN

Αυτό το Πάσχα, προσέχουμε την άγρια φύση: Πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένα πουλιά


JTeam

21 Απριλίου 2022

Αυτό το Πάσχα, προσέχουμε την άγρια φύση: Πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένα πουλιά
Anima
Τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε ένα τραυματισμένο πουλί ή ένα νεοσσό που έχει απομακρυνθεί από τη φωλιά του, σύμφωνα με την ΑΝΙΜΑ

Φέτος το Πάσχα, όπως και κάθε χρονιά, ας μην ξεχάσουμε τα πλάσματα που μπορεί να χρειαστούν τη βοήθειά μας. Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής ANIMA έδωσε μερικές βασικές οδηγίες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα τραυματισμένα πουλιά μέσα στις πασχαλινές διακοπές.

Αν βρείτε ένα τραυματισμένο πουλί

Βρείτε ένα χαρτόκουτο αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να σταθεί όρθιο αλλά να μην κάνει περιττές κινήσεις. Αποφύγετε τα κλουβιά γιατί μπορεί να τραυματίσουν περαιτέρω τα φτερά τους. Στρώστε το κουτί με εφημερίδες ή χαρτί κουζίνας και ανοίξτε του μικρές τρύπες.

Πιάστε το πουλί με ένα πανί και τοποθετήστε το μέσα στο κουτί. Αν είναι αρπακτικό, αποφύγετε το ράμφος και τα νύχια, ενώ αν είναι ερωδιός ή γλάρος αποφύγετε τη μύτη του. Μπορείτε να του δώσετε προσεκτικά λίγο νερό σε φυσική θερμοκρασία.

Αφήστε το κουτί στο πιο ήσυχο μέρος του σπιτιού. Φροντίστε ώστε να είναι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

Επικοινωνήστε άμεσα με την ΑΝΙΜΑ, ώστε να σας κατευθύνει στον πλησιέστερο συνεργάτη σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Αν βρείτε ένα νεοσσό

Καταρχάς βεβαιωθείτε ότι το πουλάκι όντως χρειάζεται βοήθεια. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γονείς βρίσκονται κοντά και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το τοποθετήσετε κάπου ψηλά ώστε να μπορέσουν να το βρουν.

Επικοινωνήστε με την ΑΝΙΜΑ το συντομότερο δυνατόν. Στόχος είναι η επιστροφή του νεοσσού στη φύση και αν ο άνθρωπος επέμβει παραπάνω απ’όσο χρειάζεται, η επανένταξη καθίσταται αδύνατη.

Η ΑΝΙΜΑ μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε το είδος του νεοσσού και να σας κατευθύνει ως προς τις διατροφικές του ανάγκες.

Για να επικοινωνήσετε με την ΑΝΙΜΑ
Τηλέφωνο: 210 951 0075
Κινητό: 697 266 4675
[email protected]

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.