GREEN

Το Spotify της φύσης: Ακούστε τον ήχο μαγευτικών τοπίων από όλο τον κόσμο


JTeam

2 Ιουλίου 2022

Πουλί στο τροπικό δάσος
Pexels.com
Το earth.fm μας ταξιδεύει μέσω του ήχου σε φυσικά τοπία σε όλο τον κόσμο

Το ψηφιακό πρότζεκτ earth.fm έχει συγκεντρώσει ήχους της φύσης από δάση και δρυμούς σε όλο τον κόσμο, από το κάλεσμα των Ίντρι στη Μαδαγασκάρη μέχρι την καταιγίδα στο δάσος Sinharaja στη Σρι Λάνκα. Το κάθε κλιπ έχει ηχογραφηθεί από συνεργάτες του πρότζεκτ και οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν να φτιάξουν τη δική τους playlist με τα αγαπημένα τους κλιπ. Η σελίδα προσθέτει νέες ηχογραφήσεις κάθε τρεις μέρες, οπότε υπάρχει πάντα κάτι νέο για τον επισκέπτη να ακροαστεί και να ανακαλύψει.

Τα οφέλη των ήχων της φύσης για την ψυχική υγεία και ευεξία είναι γνωστά- στη σελίδα του earth.fm μπορεί κανείς να βρει μελέτες που συσχετίζουν τον ήχο του τρεχούμενου νερού και των πουλιών που κελαηδούν με τη μείωση του άγχους.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει όμως ένα ακόμη σκοπό- με την ανθρώπινη δραστηριότητα να καταστρέφει όλο και περισσότερα φυσικά τοπία και να περιορίζει το χώρο στον οποίο μπορεί να επιβιώσει η πανίδα του κάθε οικοσυστήματος, το earth.fm είναι ένα είδος ακουστικού αρχείου με ήχους που πιθανώς να σταματήσουν να ακούγονται σε μερικά χρόνια.

Μπορείτε να εξερευνήσετε το πρότζεκτ εδώ.

Aκολουθήστε το jenny.gr στο google news και μείνετε ενημερωμένοι για το sustainability, το climate emergency και τα πάντα γύρω από το περιβάλλον.