ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ψάχνεις επώνυμα second hand γυναικεία είδη; Το OverStyle.gr είναι ο πιο αξιόπιστος προορισμός


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

29 Μαρτίου 2024

Ψάχνεις επώνυμα second hand γυναικεία είδη; Το OverStyle.gr είναι ο πιο αξιόπιστος προορισμός
Ποιοτικά, στιλάτα και second-hand προϊόντα σε μια βιώσιμη win-win συνθήκη

Η βιωσιμότητα στη μόδα δεν είναι απλά μια τάση, είναι μια ανάγκη. Πάρα πολύ γνωστά και αξιοσέβαστα brands και οίκοι μόδας έχουν εδώ και μερικά χρόνια ξεκινήσει να δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα. Η βιομηχανία της μόδας είναι η δεύτερη πιο ρυπογόνος βιομηχανία του πλανήτη και αυτή με τη μεγαλύτερη κατανάλωση καθαρού νερού. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν γρήγορα, όχι μόνο από τη μεριά των brands, αλλά και από τη μεριά των καταναλωτών.

Η επαναχρησιμοποίηση των κομματιών που δεν χρησιμοποιούνται με τη μέθοδο του resale είναι η πιο εύκολη και επικερδής μέθοδος για να κάνεις το καλό, αλλά να μη το ρίξεις στον γιαλό. Η κυκλική βιώσιμη μόδα μέσα από τη μορφή της πώλησης κομματιών που δεν χρησιμοποιούμε, που δε φοράμε πια και με τη μορφή αγοράς τους από ανθρώπους που τα θέλουν, είναι το καλύτερο παράδειγμα μείωσης των αποβλήτων, μείωσης του ρυθμού παραγωγής ρούχων και προσωπικού κέρδους. Σοβαρά ποιος δε θα ήθελε να «αγκαλιάσει» την βιωσιμότητα και να κερδίσει μερικά χρήματα κάνοντάς το; Άλλωστε τα second-hand είναι μεγάλη τάση στις μέρες μας.

Τα second hand καταστήματα και πλατφόρμες είναι πυλώνες της κυκλικής βιώσιμης μόδας. Το OverStyle.gr αναλαμβάνει τα προϊόντα από τους ιδιώτες παρακαταθήκη και δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά ως reseller από το 2018 με τον λογαριασμό του στο Instagram και από το 2020 με την ηλεκτρονική του πλατφόρμα. Σύμφωνα με την ιδρύτρια και εμπνεύστρια της πλατφόρμας, την κα. Μαίρη Λάμπρου, η ιδέα γεννήθηκε από μια εσωτερική ανάγκη συνδυασμού της αισθητικής με την ανακύκλωση.

Jenny.Gr

«Η πρώτη σκέψη ήταν το αίσθημα της ευτυχίας που δημιουργείται στις γυναίκες με την απόκτηση ενός στοιχείου πολυτελείας όπως μια επώνυμη τσάντα, ένα ζευγάρι παπουτσιών ή ένα αξεσουάρ και η δεύτερη σκέψη ήταν ότι τίποτα δεν πάει χαμένο» αναφέρει η κα. Λάμπρου και έχει απόλυτο δίκιο.

Στην ελληνική πλατφορμα μεταπώλησης luxury ρούχων και αξεσουάρ μπορείς να αγοράσεις σε προσιτές τιμές high-end προϊόντα από ιδιώτες που δεν τα χρειάζονται πλέον. Το OverStyle.gr αναλαμβάνει εκτός από τη μεταπώληση και τον έλεγχο ποιότητας και αυθεντικότητας όλων των κομματιών, όπως επίσης και το καθαρισμό τους. Για τις Premium τσάντες της πλατφορμας γίνεται extra έλεγχος αυθεντικότητας μέσω της αναγνωρισμένης αμερικάνικης εταιρείας ENTRUPY. Φυσικά και σε κάθε second-hand προϊόν εκτός από το χρώμα και το μέγεθος αναφέρεται και η κατάστασή του, δηλαδή αν είναι αφόρετο, αν έχει μικρές φθορές και τα σχετικά.

Jenny.Gr

Το OverStyle.gr προωθεί αυτή την win-win φιλοσοφία γύρω από την κυκλική βιώσιμη μόδα, πουλώντας second-hand κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύει τον πωλητή με το χρηματικό ποσό της πώλησης, τον αγοραστή με το αντικείμενο που αγόρασε και φυσικά τον πλανήτη με την μείωση των αποβλήτων σε ρούχα, όπως την μείωση της παραγωγής σε δεύτερο χρόνο. Οπότε εάν είχες βάλει στο μάτι εκείνη την πανάκριβη τσάντα πριν από μερικά χρόνια και τη σκέφτεσαι ακόμη, τώρα μπορείς να τη βρεις στο OverStyle.gr σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Αν θέλεις να αγοράζεις μόνο ποιοτικά και επώνυμα κομμάτια, αλλά δεν έχεις τόσο υψηλό μπάτζετ, το OverStyle.gr είναι η πλατφόρμα που μπορείς να απευθυνθείς. Τέλος, αν έχεις μερικά ποιοτικά κομμάτια σε καλή κατάσταση και δεν τα θέλεις πλέον για τους δικούς σου λόγους, το OverStyle.gr μπορεί να τα μεταπωλήσει για σένα.

Instagram: overstyle.gr

Facebook: OverStyle.gr: Resale Concept Store

Site: overstyle.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.