HOME SWEET HOME

6+1 ασυνήθιστες χρησιμότητες του baby oil


6 Οκτωβρίου 2014

Έχετε ακούσει για το το baby oil; Είναι το λάδι που βάζετε στα μωράκια, για να διατηρήσετε το δέρμα τους απαλό. Όμως, αυτό ο λάδι, έχει και άλλες χρησιμότητες, που ίσως δεν είχατε ανακαλύψει μέχρι τώρα. Διαβάστε  μερικά κόλπα, για να χρησιμοποιήσετε το baby oil;

 1. Διώξτε τη μπογιά

Εάν αποφασίσατε να βάψετε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας και λερωθήκατε με μπογιά, τότε το baby oil θα σας σώσει. Τρίψτε το δέρμα σας με ένα βαμβάκι, μέχρι να καλύψετε το χρώμα και αμέσως θα καθαρίσει.

2. Αφαιρέστε τη τσιχλόφουσκα

Αν έχει κολλήσει τσιχλόφουσκα στο σώμα σας ή στα μαλλιά σας, το baby oil θα την αφαιρέσει πολύ εύκολα. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στην πληγείσα περιοχή, αφήστε τη για λίγα λεπτά, και μετά τρίψτε την απλά. Η τσίχλα θα μαλακώσει και θα φύγει, ακόμα και από τα μαλλιά σας, χωρίς να σπάσουν οι τρίχες.

3. Στην αποτρίχωση

Όταν κάνετε αποτρίχωση, το λάδι μωρού είναι απαραίτητο, μετά από το τέλος της διαδικασίας. Εάν έχει μείνει κερί πάνω στο δέρμα σας, να είστε βέβαιοι ότι το baby oil θα το αφαιρέσει και θα καταπραΰνει τη επιδερμίδα σας από την ερυθρότητα. Επίσης, είναι πολύ καλό για μετά το ξύρισμα, διότι είναι αρκετά ενυδατικό.

4. Στα ξύλινα έπιπλα

Αν το δείπνο που προγραμματίζετε, θα αρχίσει σε δέκα λεπτά και μόλις παρατηρήσατε ότι υπάρχουν λεκέδες νερού στο τραπέζι σας, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Το λάδι μωρού μπορεί να βοηθήσει, με το να παρέχει ένα γρήγορο γυάλισμα στα έπιπλα. Επίσης, θα δημιουργήσει ένα αδιάβροχο φράγμα και μια λάμψη, που θα εντυπωσιάσει όλους τους επισκέπτες.

5. Μείωση ραγάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Απλώστε λίγο λάδι μωρού, για να μαλακώσει το δέρμα και για την πρόληψη των ραγάδων, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι λιπαρό και απορροφάται  εύκολα. Επίσης, είναι τέλειο, δεδομένου ότι θα το χρησιμοποιήσετε και στο μωράκι που θα φέρετε στον κόσμο.

6. Ενυδατώστε το δέρμα σας

Είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα. Βάλτε baby oil αφού τελειώσετε το ντους. Απολεπίζει το δέρμα,αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, και μετά η επιδερμίδα σας είναι πιο λαμπερή. Δώστε έμφαση στα γόνατα και στους αγκώνες σας και τυλίξτε τα με μια πετσέτα, για καλύτερη απορρόφηση.

7. Όταν κρυώνετε

Εάν είστε έξω στο κρύο για πολύ ώρα, τότε αυτό μπορεί να γίνει πολύ επώδυνο. Τρίψτε ένα λεπτό στρώμα από λάδι μωρού στο δέρμα σας, πριν βγείτε έξω, για να το προστατεύσετε , αλλά και για να δημιουργήσετε ένα φράγμα θερμότητας. Πραγματικά το baby oil θα σας κρατήσει ζεστούς τους κρύους μήνες του χρόνου.