HOME SWEET HOME

Οι απρόσμενες χρήσεις της οδοντόκρεμας!


17 Οκτωβρίου 2014

Μήπως νομίζατε ότι, η οδοντόπαστα χρησιμεύει μόνο για τη διατήρηση ενός υγιούς χαμόγελου; Μαντέψτε και πάλι! Η οδοντόκρεμα έχει ένα σωρό άλλες χρήσεις.

Αφαιρέστε τις γρατζουνιές από τα παπούτσια. Μια μικρή δόση οδοντόπαστας κάνει καταπληκτική δουλειά στην αφαίρεση γρατζουνιάς, από τα δερμάτινα υποδήματα. Απλά τρίψετε τη περιοχή με ένα μαλακό πανί και σκουπίστε με ένα βρεγμένο. Το δέρμα θα φαίνεται σαν καινούργιο.

Καθαρίστε τα πλήκτρα του πιάνου σας. Καθαρίστε τα με οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα υγρό πανί. Η οδοντόπαστα  θα λειτουργήσει εξίσου καλά, είτε τα πλήκτρα είναι από ελεφαντόδοντο, είτε είναι καλυμμένα από πλαστικό.

Καθαρίστε το σίδερο των ρούχων. Η οδοντόκρεμα είναι το εισιτήριο για να καθαρίσετε τη πλάκα στο κάτω μέρος από το σίδερο. Εφαρμόστε την σε δροσερό σίδερο, τρίψτε με ένα πανί και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Γυαλίστε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι. Βάλτε λίγη οδοντόπαστα σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και χρησιμοποιήστε την, για να κάνετε λαμπερό το διαμαντένιο σας δαχτυλίδι.  Καθαρίστε τα υπολείμματα με ένα υγρό πανί.

Βγάλτε την άσκημη μυρωδιά από το μπιμπερό. Όταν το μωρό σας πίνει γάλα, μπορεί το μπιμπερό να έχει μετά μια άσχημη μυρωδιά. Η οδοντόκρεμα θα αφαιρέσει τη μυρωδιά στο άψε σβήσε. Απλά τρίψτε το μπουκάλι και βεβαιωθείτε, ότι το ξεπλύνατε με άφθονο νερό.

Αφαιρέστε το κραγιόν από τους τοίχους. Μήπως τα παιδιά σας αποφάσισαν να γίνουν  δημιουργικά και γέμισαν τους τοίχους σας με το κραγιόν σας; Σηκώστε τα μανίκια, πιάστε το σωληνάριο της οδοντόπαστας μαζί με ένα πανί ή - ακόμα καλύτερα - μια βούρτσα. Και αρχίστε να τρίβετε τον τοίχο. Η  οδοντόκρεμα θα αφαιρέσει αποτελεσματικά  το κραγιόν.

Αφαιρέστε το μελάνι από τα υφάσματα. Ω, όχι, ένα στυλό άνοιξε στην τσέπη του αγαπημένου σας παλτό! Αυτό μπορεί ή δεν μπορεί να λειτουργήσει, ανάλογα με το ύφασμα και το μελάνι, αλλά είναι σίγουρα ότι, αξίζει μια δοκιμή. Βάλτε λίγο οδοντόκρεμα πάνω στο λεκέ και τρίψτε το ύφασμα. Ξεπλύνετε με νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές ακόμη, μέχρι να απαλλαγείτε  από το μελάνι. Η ίδια διαδικασία λειτουργεί και για το κραγιόν.

Καταργήστε τα σπυράκια. Βάλτε το βράδυ λίγο από την οδοντόκρεμα στο σπυράκι που βγήκε ξαφνικά στο πρόσωπο σας. Η οδοντόπαστα αφυδατώνει το σπυράκι και το εξαφανίζει. Προσοχή: Αυτό μπορεί να είναι ερεθιστικό για το ευαίσθητο δέρμα.