HOME SWEET HOME

Decor ideas για να φαίνεται πιο ψηλό το σπίτι


17 Απριλίου 2016

Capture-2.jpg

Το ταβάνι σας πνίγει; Δείτε πώς θα αποκτήσετε το ψηλοτάβανο σπίτι που πάντα ονειρευόσασταν με μικρές, έξυπνες κι εύκολες αλλαγές!

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι γοητευόμαστε από το ύψος. Για αυτό άλλωστε και τόσοι τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, το Freedom Tower στο Μανχάταν αλλά και τον εντυπωσιακό και ολοδικό μας Παρθενώνα. Κι είναι, επίσης, γεγονός ότι ένα ψηλοτάβανο σπίτι εκπέμπει αρχοντική αύρα και φυσική κομψότητα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς, νιώθουμε εγκλωβισμένοι στα χαμηλοτάβανα, αστικά διαμερίσματά μας. Νομίζετε ότι δε μπορείτε να ξεφύγετε από το «κουτί» σας; Κάνετε λάθος! Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαβάσετε παρακάτω για να μάθετε πώς θα ξεγελάσετε το μάτι σας δίνοντας στο σπίτι σας προοπτική... ανέλιξης.

Βιβλιοθήκη Οι στενόμακρες βιβλιοθήκες που αγγίζουν το ταβάνι τραβούν τα βλέμματα...ψηλά κι έτσι δημιουργούν την «ψευδαίσθηση» του ύψους.

thehomeissue_roomheight002

Ντουλάπια κουζίνας Για να κάνετε την κουζίνα σας να ψηλώσει, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την ίδια λογική με εκείνη που σας περιγράψαμε παραπάνω: να τοποθετήσετε τα ντουλάπια σας όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται. Ακόμα κι αν χρειάζεστε... σκάλα για να φτάσετε τα «ψηλά» ντουλάπια σας, η αίσθηση ύψους που θα δώσουν στο χώρο σας αξίζει τον κόπο.

thehomeissue_roomheight003

Πόρτες Μπορεί το σπίτι σας να είναι χαμηλοτάβανο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτό δεν χωράει μια «ψηλή» πόρτα. Και μπορεί να νιώθετε ότι οι στενόμακρες πόρτες ανήκουν στο σύμπαν των ταινιών του Tim Burton, αλλά σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη αν δείτε το σπίτι σας πιο ψηλό!

thehomeissue_roomheight004

Κουρτίνες Αυτό το κόλπο είναι... παλιό μιας και το έχουμε μοιραστεί πολλές φορές μαζί σας αλλά, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας, επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως: τολμήστε να κρεμάσετε το κουρτινόξυλο 3-4 εκατοστά κάτω από το ταβάνι για να δώσετε ύψος στο χώρο σας. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μάλιστα, δεν έχετε παρά να προτιμήσετε κουρτίνες με κάποιο κάθετο μοτίβο.

thehomeissue_roomheight005

Τζάκι Αν είστε στη διαδικασία ανακαίνισης του σπιτιού σας, δεν έχετε παρά να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να αλλάξετε την όψη στο τζάκι και το σπίτι σας: όσο ψηλότερο είναι το το τζάκι σας, τόσο ψηλότερος φαίνεται και ο χώρος σας! thehomeissue_roomheight006

Χρώμα Επιλέξτε το ίδιο χρώμα για τους τοίχους, τα σοβατεπί, το πάτωμα και το ταβάνι σας. Για ποιο λόγο; Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να «θολώσετε» το όρια του χώρου σας με αποτέλεσμα ό,τι χάνει σε... ευκρίνεια, να το κερδίζει σε ύψος! Εάν το χρώμα που έχετε διαλέξει για τους τοίχους σας είναι σκούρο, τότε δεν έχετε παρά να ανοίξετε το αρχικό χρώμα του κατά 2 τόνους για να καταφέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

thehomeissue_roomheight007

Καθρέφτες Υπάρχουν σημεία του σπιτιού σας που σας φαίνονται ιδιαιτέρως χαμηλά; Επενδύστε τους τοίχους σας με καθρέφτες και θα τα δείτε να ψηλώνουν!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.