HOME SWEET HOME

Tα 5 πράγματα που δεν ξέρατε για την προστασία των χαλιών σας


20 Απριλίου 2016

81247233b17f1d75f2df1d659e4ba15b.jpg

Για μερικά ζητήματα υπάρχουν οι ειδικοί. Και πολύ καλά κάνουν και υπάρχουν δηλαδή, γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε εμείς τα πάντα. Από την καλύτερη νοικοκυρά μέχρι τη γυναίκα της διπλανής πόρτας που δεν έχει ιδέα από δουλειές σπιτιού, όλες οι κυρίες έρχονται κάποια στιγμή αντιμέτωπες με το θέμα «χαλί» και ένα μεγάλο ερωτηματικό κάνει την εμφάνισή του. Επειδή έχει φτάσει η εποχή που τα πιο ιδιαίτερα στολίδια του χώρου μας παίρνουν τον δρόμο της φύλαξης και του καθαρισμού και επειδή τα πράγματα δεν είναι τόσο επιφανειακά όσο φαίνονται, εντοπίσαμε τα 5 σημεία που κάνουν τη διαφορά στον αγώνα για το τέλειο σαλόνι.

Το πλεονέκτημα του βιολογικού καθαρισμού

Η ηρεμία σε ένα περιβάλλον που αποπνέει άνεση είναι κάτι που αποζητά ο καθένας. Και η αποτελεσματική φροντίδα των χαλιών δεν μπορεί παρά να είναι η αρχή για τη δημιουργία του ιδανικού αυτού χώρου. Οι επαγγελματικές υπηρεσίες βιολογικού καθαρισμού επενδύουν σε απολύτως φιλικά προς το περιβάλλον οικολογικά υλικά που καθαρίζουν σε βάθος τα χαλιά και βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην επίτευξη μιας λειτουργικής και άκρως ενδιαφέρουσας καθημερινότητας. Για τους λάτρεις της τελειότητας αξίζει να αναφέρουμε ότι ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός, το άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ακριβείας παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο.

Ο υγρός καθαρισμός στη μάχη με τα μικρόβια

Για εκείνες που θέλουν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα υπάρχει και ο υγρός καθαρισμός της Expert Clean. Πώς γίνεται κάτι τέτοιο; Αρχικά εγχέεται θερμό, ήπιο νερό αλλά και ουδέτερα απορρυπαντικά διαλύματα στα χαλιά και στη συνέχεια ένα «μαγικό ραβδί» αναλαμβάνει τα υπόλοιπα απομακρύνοντας τη σκόνη και το χώμα. Οι ειδικοί, μάλιστα, τονίζουν ότι ο χρόνος στεγνώματος είναι μικρός καθώς η περισσότερη υγρασία απορροφάται από το χαλί. Αυτό σημαίνει ότι δεν μένουν υπολείμματα σαπουνιού στα χαλιά και ότι οι ρύποι, οι αλλεργιογόνες ουσίες και τα μικρόβια ανήκουν (ξαφνικά) στο παρελθόν.

«Προσωπικά» ζητήματα

Το κάθε χαλί είναι ξεχωριστό. Όπως και η κάθε περίπτωση καθαρισμού. Υπάρχει λοιπόν μια διαδικασία που το λαμβάνει σοβαρά υπόψιν και προχωρά σε μια πλήρη ανάλυση των αναγκών του κάθε χαλιού, καταγράφοντας τις περιοχές όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα μικρόβια και οι ρύποι. Το εξειδικευμένο προσωπικό αναλύει τις πληροφορίες και κάνει χρήση αποτελεσματικών αντιαλλεργικών και αντιμικροβιακών καθαριστικών, που είναι ταυτόχρονα φιλικά προς το περιβάλλον, για την απομάκρυνση λεκέδων και ρύπων που ενδεχομένως να μην ορατοί με γυμνό μάτι. Καθόλου άσχημη ιδέα.

Ο ρόλος του γονέα Πέρα από το design και τη ζεστασιά ενός χώρου, η προτεραιότητα της κάθε μητέρας είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον, πλήρως απαλλαγμένο από αλλεργιογόνους και ρυπογόνους παράγοντες. Με σεβασμό στις ανάγκες των μικρών παιδιών, οι πιο έμπειροι γονείς εμπιστεύονται εταιρείες που χρησιμοποιούν πάντα οικολογικά, αντι-αλλεργικά απορρυπαντικά για τον καθαρισμό των χαλιών, που δεν αφήνουν κατάλοιπα και διώχνουν μακριά τους φόβους για αλλεργίες και μικρόβια. Όσο για τη γνώμη των ειδικών; Για ένα ασφαλές περιβάλλον τα χαλιά θα πρέπει να καθαρίζονται μια φορά τον χρόνο απαραιτήτως αλλά και να πραγματοποιείται συχνός βιοκαθαρισμός των στρωμάτων των παιδιών, ώστε να προστατεύονται από ακάρεα και αλλεργίες.

«Χαλί» για το κατοικίδιο

Η ζωή με έναν σκύλο ή μία γάτα χαρίζει αμέτρητες στιγμές χαράς. Κάποια πράγματα στο σπίτι όμως πρέπει να προσαρμόζονται στις ανάγκες των όμορφων τετράποδων και να τους δίνουν την προσοχή που τους αναλογεί. Οι πιο «ψαγμένες» λοιπόν  ήδη ξέρουν ότι οι μικροί τους φίλοι χρειάζονται ένα περιβάλλον καθαρό και φιλικό προς τους ευαίσθητους οργανισμούς τους και εντοπίζουν τα ταπητοκαθαριστήρια που χρησιμοποιούν πάντα αντιαλλεργικά, ουδέτερα προϊόντα, τα οποία καθαρίζουν το χώρο χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία τους. Έτσι, τα παιχνίδια συνεχίζονται άφοβα, κάθε εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα των ταπητοκαθαριστηρίων Expert Clean (http://www.expert-clean.gr/)