HOME SWEET HOME

Έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε τους τοίχους με πολύ λίγα χρήματα!


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

17 Ιουλίου 2016

4-1-1.jpg

Για παράδειγμα, το βάψιμο των τοίχων ή η τοποθέτηση ταπετσαρίας μπορεί να να μην σας το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ή να μην είναι στα άμεσα οικονομικά σας σχέδια. Σε αυτές τις περιπτώσεις αν θέλετε να διακοσμήσετε τους τοίχους με ιδιαίτερο τρόπο ώστε να τραβάει τα βλέμματα μπορείτε να το κάνετε σε συγκεκριμένα σημεία και με τρόπο που να μην αφήσει σημάδια αργότερα.

Βάψτε σημείο του τοίχου Με χρώματα που σας έχουν περισσέψει ή αγοράζοντας 1 κιλό χρώμα από ένα χρωματοπωλείο, μπορείτε να δώσετε μια χρωματιστή πινελιά σε όλους τους χώρους του σπιτιού χωρίς να χρειαστεί να βάψετε ολόκληρο τον τοίχο. Διαλέξτε ένα έντονο χρώμα εάν το χρώμα του υπόλοιπου σπιτιού είναι σε ανοιχτές αποχρώσεις και βάψτε μόνο το εσωτερικό της κάσας σε κάθε άνοιγμα δωματίου. Κάντε το μόνο σε περίπτωση που η κάσα της πόρτας μπορεί να βαφτεί. Κόστος αλλαγής από 0-10 ευρώ.

thehomeissue_tixos 570

Βάλτε μαυροπίνακα Ένας πολύ όμορφος και ταυτόχρονα εντυπωσιακός τρόπος για να μεταμορφώσετε έναν τοίχο σας είναι να κάνετε την παρακάτω κατασκευή. Πάρτε ένα mdf (από κάποιο ξυλουργείο) σε διαστάσεις της επιλογής σας (εξαρτάται από το πόσο μεγάλος είναι ο τοίχος σας) και βάψτε το με μπογιά μαυροπίνακα. Από εκεί και πέρα προμηθευτείτε πηχάκια (επίσης από ξυλουργείο) με τα οποία θα δημιουργήσετε τα τετραγωνάκια της φωτογραφίας. Αν θέλετε να δημιουργήσετε τετράγωνα για 4 εβδομάδες έτσι ώστε να έχετε ένα μεγάλο σημειωματάριο στον τοίχο του σαλονιού σας, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε 28 τετράγωνα. Τέλος μπορείτε να πάρετε από το ξυλουργείο και εφτά μικρότερα mdf ξύλα και να γράψετε πάνω σε αυτά την κάθε ημέρα της εβδομάδας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

4-1-1

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.