HOME SWEET HOME

10 στιλ διακόσμησης που κλέψαμε από το διαμέρισμα της Carrie Bradshaw


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

13 Ιανουαρίου 2017

carrie-bradshaw-i.jpg

Λατρεύω αυτό το σπίτι για όλη την ζεστασιά και την αγάπη που αποπνέει και που συνδυάζει έπιπλα ιδιαίτερης αισθητικής με ένα μοντέρνο τρόπο σε κάθε χώρο. Πείτε μου, πόσα βράδια έχουμε κάτσει μπροστά από την οθόνη για να παρακολουθήσουμε την ηρωίδα μας να ερωτεύεται, να αναπολεί, να στεναχωριέται μέσα σε αυτό το υπέροχο διαμέρισμα. 

Rustic Πολυθρόνα

Οι πολυθρόνες στον χώρο του καθιστικού είναι αυτές στις οποίες θέλουμε να κάτσουμε και να χαλαρώσουμε για ώρες. Στο καθιστικό της Carrie, θα δείτε πολυθρόνες καφέ απόχρωσης σε rustic στιλ, που μας θυμίζουν κάτι από εργένικο σπίτι αλλά κάνουν πολύ ωραία αντίθεση σε ένα κοριτσίστικο κατεξοχήν διαμέρισμα.

Vintage έπιπλο αποθήκευσης

Έχω και εγώ ένα τέτοιο έπιπλο στο καθιστικό μου και είναι από τα αγαπημένα μου αντικείμενα, καθώς είναι χαμηλό στο χρώμα της βελανιδιάς και όπως η Carrie, έτσι και εγώ, έχω τοποθετήσει πάνω του μικρά κάδρα με εικόνες από μεγάλους φωτογράφους μόδας.

Γραφείο μπροστά στο παράθυρο

Το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε το γραφείο σας είναι μπροστά σε παράθυρο, όπως ακριβώς το είχε και η πρωταγωνίστρια του Sex and the City και που όταν είχε έμπνευση, καθόταν εκεί με το laptop της και έγραφε ότι την απασχολούσε σε σχέση με τον έρωτα. Από το παράθυρο σας, θα μπαίνει φυσικό φως και θα μπορείτε και εσείς να κάθεστε, να ηρεμείτε, να εμπνέεστε, βλέποντας την θέα έξω.

Έργα τέχνης στο υπνοδωμάτιο

Αγαπώ τα μικρά έργα τέχνης στα minimal κάδρα πάνω από το κρεβάτι της Bradshaw, γιατί δίνουν ένα αίσθημα χαλάρωσης στο υπνοδωμάτιο.

Ράφι αντί για κεφαλάρι

Μπορείτε αντί για κεφαλάρι να τοποθετήσετε πάνω από το κρεβάτι σας, ένα ή δύο μικρά ράφια και να τα διακοσμήσετε με ότι εσείς θέλετε.

Καρέκλα αντί για κομοδίνο

Σπάστε τον κανόνα τύπου να έχετε αριστερά και δεξιά από το κρεβάτι σας κομοδίνα και αντικαταστήστε το ένα από τα δύο με μία απλή καρέκλα σε rustic στιλ.

Λάμπες, λάμπες, λάμπες

Σε όλους σχεδόν τους χώρους της Bradshaw, υπάρχουν μικρά vintage και μοντέρνα φωτιστικά που δημιουργούν αμέσως μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Πίνακες σε όλους τους χώρους

Οι περισσότεροι πίνακες τραβούν τα βλέμματα όλων και μπορούν να διακοσμήσουν με casual - chic τρόπο όλους τους χώρους σας και να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται τόσο κομψό. 

Βιβλία και Περιοδικά

Εάν είστε λάτρης του διαβάσματος μπορείτε να τοποθετείτε με καλαίσθητο τρόπο τα βιβλία και περιοδικά σας στην βιβλιοθήκη ή σε ένα όμορφο έπιπλο. Μη ξεχνάτε ότι τα coffee table βιβλία μπορούν να δώσουν ένα σοφιστικέ χαρακτήρα στο καθιστικό σας, ακόμη και εάν δεν τα διαβάζετε.

Ξεχάστε τις ανοιχτόχρωμες ντουλάπες

Ήρθε η στιγμή να κάνετε μια μικρή ανανέωση στο χρώμα της ντουλάπας σας και να την βάψετε όπως η Carrie σε μία σκούρα απόχρωση. Κάντε την διαφορά και δώστε στο υπνοδωμάτιο σας στιλ και χαρακτήρα με αυτή την απλή ιδέα.

Όποια από τα στιλ διακόσμησης του διαμερίσματος της Carrie Bradshaw και εάν επιλέξετε, θα δείτε ότι το sweet home σας θα γίνει τόσο κομψό και με όμορφο στιλ που όλοι όσοι το δουν θα το θαυμάσουν.

 

[gallery-716113]