HOME SWEET HOME

Ιδέες για να φωτίσετε ένα σκοτεινό καθιστικό


25 Οκτωβρίου 2017

bright.jpg

Λευκό ταβάνι Για να φωτίσετε τον χώρο σας το πρώτο βήμα είναι να βάψετε λευκό το ταβάνι για να αντανακλάται το φως σε όλο το δωμάτιο. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιήσετε καλύτερα το δεύτερο βήμα, που είναι ο σωστός φωτισμός.

Τip Μην ξεχνάτε πως ακόμα και η επιλογή του λευκού είναι σημαντική υπόθεση για να δείξει το σαλόνι σας ακόμα πιο φωτεινό.

Έπιπλα Αποφύγετε έπιπλα που είναι βαριά και ογκώδη. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε αλλά αυτά τα έπιπλα «κλείνουν» πολύ τον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται πιο σκοτεινός από ότι είναι. Αν για παράδειγμα, έχετε ένα καφέ ξύλινο ογκώδες τραπέζι στο σαλόνι, αντικαταστήστε το με ένα πιο λεπτό με μεταλλικά ή ξύλινα πόδια.

Tip Τα ακρυλικά έπιπλα είναι επίσης μια καλή ιδέα για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε περίπτωση που αυτό φαίνεται και είναι πιο σκοτεινό. Το θετικό αυτών των επίπλων είναι το χρώμα τους που είναι διαφανές, λόγω του υλικού από τα οποία φτιάχνονται και είναι σαν να «χάνονται» μέσα στον χώρο.

Φωτισμός Απέναντι από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα του σαλονιού σας βάλτε έναν μεγάλο καθρέφτη ώστε να αντανακλά το φυσικό φως μέσα στο δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά είδη φωτισμού για έχετε πλούσιο φως όλη την ημέρα, φωτίστε πχ. με δύο φωτιστικά δαπέδου τις πιο σκοτεινές γωνιές και αν έχετε κοντά στις πηγές φωτός έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα με ανακλαστική επιφάνεια τότε το φως θα είναι ακόμα πιο έντονο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε ακόμα:
Πώς θα διακοσμήσετε το πιο βασικό στοιχείο του καθιστικού σας

[gallery-716821]

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα