HOME SWEET HOME

Interior Design: Οι τάσεις διακόσμησης του 2022 που δεν θα επιβιώσουν το 2023


JTeam

22 Δεκεμβρίου 2022

Interior Design: Οι τάσεις διακόσμησης του 2022 που δεν θα επιβιώσουν το 2023
Pexels
H κουζίνα σου δεν χρειάζεται να είναι ολόλευκη και στην εντέλεια

Νέα χρονιά σημαίνει φρέσκιες ιδέες, νέα ξεκινήματα κι ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. To quiet quitting φαίνεται πως θα απασχολήσει πολλούς τομείς το 2023 και φυσικά θα επηρεάσει και τη διακόσμηση του σπιτιού. Οι τάσεις πηγαινοέρχονται και στο interion design έρχονται πολλές καινούριες προτάσεις που σκοπεύουν να εκτοπίσουν κάποιες ξεπερασμένες.

Χειροποίητα έπιπλα, vintage διακοσμητικά κι έπιπλα και το έντονο μάρμαρο με χρώμα για statement διακόσμηση είναι μερικές από τις νέες τάσεις που θα λατρέψουν όλοι το 2023 ενώ οι ειδικοί του Architectural Digest έφτιαξαν πρόσφατα μια λίστα με όλα τα trends που θα αποχαιρετήσουμε από τη νέα χρονιά.

Ολόλευκες κουζίνες

Ενώ αγαπήσαμε πολύ τις ολόλευκες και γκρι κουζίνες, με τους αστραφτερούς και λαμπερούς πάγκους που δεν έχουν κανένα ίχνος από μπολ και άλλα αντικείμενα πάνω τους, η νέα τάση ορίζει ότι ο μινιμαλισμός μπορεί να δώσει τη θέση του σε μια πιο χρηστική κουζίνα με σκεύη, μπαχαρικά και φυτά σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο.

Jenny.Gr
pexels

Διακόσμηση σε απολύτως ταιριαστά χρώματα

Η συγκεκριμένη τάση που μοιάζει περισσότερο με εικόνα βγαλμένη από το Pinterest παρά ενός κανονικού σπιτιού, μοιάζει πλέον ξεπερασμένη. Οπότε μπορείς άφοβα να τοποθετήσεις ένα αγαπημένο σου βιβλίο σε κάποιο ράφι ανεξαρτήτως χρώματος. Μπορείς να διευρύνεις το γούστο σου χωρίς να πρέπει να προσαρμοστεί σε μια ορισμένη χρωματική παλέτα και αυτό είναι κάτι παραπάνω από φανταστικό.

Μη λειτουργικά αντικείμενα

Η τέλεια διακόσμηση παύει να ορίζεται από μη χρηστικά αντικείμενα που απλώς ταιριάζουν στον χώρο. Η νέα τάση επαναφέρει αντικείμενα που εξιτάρουν και συναρπάζουν, έχοντας μια κάποια λειτουργικότητα που προσδίδει άλλο ύφος και χαρίζει έξτρα πόντους οπτικά.

Σαλόνι με πρωταγωνιστή την τηλεόραση

Δεν υπάρχει περίπτωση να φαντάζεσαι το σαλόνι σου χωρίς τηλεόραση, σωστά; Κι όμως, η τάση που μάλλον λατρεύεις, υποχωρεί και δίνει τη θέση της σε έναν χώρο που στηρίζεται στη διάδραση. Ειδικά αν είναι μικρός, μπορείς να τοποθετήσεις δύο καναπέδες, τον έναν απέναντι από τον άλλον, και μία πολυθρόνα στη γωνία για να καλλιεργήσεις το έδαφος για περισσότερη επικοινωνία.

Jenny.Gr
pexels

Μπουκλέ ύφασμα

Τα υφάσματα μπουκλέ ήταν στις κορυφαίες τάσεις της διακόσμησης εδώ και καιρό σε κάθε πιθανό χρώμα. Κοινώς, ήταν παντού αλλά συγκαταλέγονται στις τάσεις που αναμένεται να υποχωρήσουν το 2023, δίνοντας τη θέση τους σε νέες δοκιμές με υλικά και υφές.

Μουντή διακόσμηση

Οι αποχρώσεις του γκρι και του λευκού κουράζουν αρκετά το μάτι. Οποιαδήποτε διακοσμητική τάση αν δεν είναι σε ένα από αυτά τα δύο χρώματα, αποκτά άλλο ενδιαφέρον και παρόλο που το λευκό αποπνέει μινιμαλισμό, γίνεται αρκετά μονότονο με τον καιρό. Τόσο το λευκό όσο και το γκρι χαλούν την ενέργεια ενός χώρου και έχουν την τάση να τον «αποπροσωποποιούν» οπότε δεν χρειάζεται το 2023 να υιοθετήσεις την τάση που έχει αρχίσει ήδη να ξεθωριάζει.

Jenny.Gr
pexels

Open floor plan

Η open floor διαρρύθμιση (ανοιχτό σχέδιο ορόφου) δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς η πραγματικότητα παραμένει ίδια στη μεταπανδημική εποχή. Θα δεχτεί ωστόσο κάποιες μικρές αλλαγές. Αν ζεις σε μια πόλη με περιορισμένο χώρο και το σπίτι πρέπει να είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να δουλεύεις, να κοιμάσαι και να τα κάνεις όλα εκεί, τότε θες να είναι υψηλά λειτουργικό. Τα πιο γοητευτικά σημεία στο σπίτι άλλωστε είναι τα πιο μικρά που το μετατρέπουν στο πιο cozy καταφύγιο όπως είναι το διαμέρισμα του Alex Bass.

Το αρχικό concept του guest room μπορεί να έχει παλιώσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να χωρίζεις σε διάφορα τμήματα τον συνολικό χώρο. Τα όρια είναι πάντα απαραίτητα.