HOME SWEET HOME

Πώς να κρατήσεις το σπίτι ζεστό τον χειμώνα, με κλειστή θέρμανση


JTeam

5 Ιανουαρίου 2023

Πώς να κρατήσεις το σπίτι ζεστό τον χειμώνα, με κλειστή θέρμανση
Από τα beddings που επιλέγεις έως τα υλικά και τα υφάσματα που προσφέρουν ζεστασιά και cozy ατμόσφαιρα στο δωμάτιο σου

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως ο φετινός χειμώνας αναμενόταν πολύ δύσκολος και κοστοβόρος, λόγω της ενεργειακής κρίσης και ευτυχώς (ή δυστυχώς) δεν έχει κάνει και πολύ κρύο μέχρι τώρα.

Οι επόμενοι μήνες όμως είναι η «καρδιά του χειμώνα» και αν θες να διατηρήσεις υψηλές θερμοκρασίες στο δωμάτιό σου, χωρίς όμως θέρμανση και περισσότερα έξοδα, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τις παρακάτω συμβουλές ειδικών εσωτερικού χώρου, οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις cozy και ζεστά τα δωμάτια του σπιτιού σου.

Δώσε έμφαση στο παρκέ - Επέλεξε τα ξύλινα δάπεδα

Η θερμοκρασία ξεκινά «από κάτω» όπως φαίνεται, με τους ειδικούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο παρκέ που χρησιμοποιούν για το κάθε δωμάτιο. Αν θες να διατηρήσεις ένα ζεστό δωμάτιο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις ξύλινα δάπεδα, τα οποία παράλληλα απομονώνουν τη θερμοκρασία. Πέρα από το πρακτικό κομμάτι, δίνουν και μια υπέροχη αίσθηση στον χώρο, απογειώνοντας την cozy διάθεση και διακόσμηση.

Jenny.Gr

Χαλιά, χαλιά και πάλι χαλιά

Τα ποιοτικά χαλιά, αποτελούν σταθερή αξία και τα λατρεύουμε στο σπίτι. Μπορεί να θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση και καθάρισμα, αλλά προσφέρουν ζεστασιά και βοηθούν στο να διατηρήσεις το δωμάτιο σου πιο θερμό. Χνουδωτά, αφράτα, βελούδινα, πλεκτά, οι επιλογές που έχεις είναι αμέτρητες και σίγουρα αξίζει να τις εκμεταλλευτείς.

Jenny.Gr

H έμφαση στο bedding

Όσο κι αν αγαπάμε τα λινά και μεταξωτά σεντόνια και μαξιλαροθήκες, η αλήθεια είναι πως για τους χειμερινούς μήνες χρειαζόμαστε κάτι πιο ζεστό και χοντρό. Μπορούμε να ονειρευόμαστε το δροσερό μας κρεβάτι με μεταξωτά beddings για το καλοκαίρι, όσο απολαμβάνουμε ζεστασιά κάτω από παπλώματα, κουβέρτες και ενισχυμένες μαξιλαροθήκες. Αν θες έξτρα ζεστασιά, μπορείς να επιλέξεις και ένα ηλεκτρικό υπόστρωμα, το οποίο θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του χειμώνα σου.

Jenny.Gr

Απομόνωση στα παράθυρα

Είναι κάτι κλασικό, αλλά πολλές φορές το αμελούμε ή το ξεχνάμε. Όση θέρμανση κι αν βάζουμε, αν δεν έχουμε καλή απομόνωση στα παράθυρα, η θερμότητα δεν θα μένει για πολύ. Μπορείς να επενδύσεις σε αλουμίνια με απομονωτικές ιδιότητες, τα οποία όχι μόνο θα διατηρούν τη ζέστη στο εσωτερικό, αλλά ακόμη και χωρίς θέρμανση, δεν θα φέρνει από τα παράθυρο τόσο κρύο και υγρασία. Μη ξεχνάς φυσικά, να αερίζεις τακτικά τον χώρο σου, ειδικά τις πρωινές ώρες και να αφήνεις όσο περισσότερο ήλιο γίνεται.

Αφυγραντήρας

Υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έχεις ένα κρύο δωμάτιο και αυτό είναι να έχεις ένα δωμάτιο με υγρασία. Η υγρασία κάνει τα πάντα χειρότερα, ενώ δεν βοηθά πουθενά. Η κατάλληλη θερμοκρασία δωματίου, μαζί με έναν αφυγραντήρα στον χώρο, θα δημιουργήσουν το ιδανικό περιβάλλον για το δωμάτιο σου, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, όσο βροχή και κρύο και αν κάνει έξω.