Είναι φορές που μπαίνεις σε κάτι κουζίνες κι αναρωτιέσαι πώς γίνεται να μην τους λείπει τίποτα. Έχουν τα πάντα - ακόμη και σε περίπτωση Αποκάλυψης, θα έβρισκες τα απαραίτητα για να επιβιώσεις. Το θέμα είναι πως δεν έχουν όλα τα πράγματα θέση σε αυτό το δωμάτιο του σπιτιού - πόσο μάλλον στα ράφια του. Μπορεί να είναι βρώμικα, μπορεί να πρέπει να τα βάλεις αλλού ή να τα πετάξεις.
Παρακάτω, θα δεις τι δεν πρέπει να αποθηκεύεις ποτέ στα ράφια της κουζίνας σου. Και τώρα που ξέρεις, δεν έχεις δικαιολογία.
Βρώμικα σφουγγάρια
Ναι, πλένεις τα πιάτα στον νεροχύτη και το σφουγγάρι, αναπόφευκτα, θα λερωθεί. Αν είναι σε καλή κατάσταση, το αφήνεις στη θέση του. Αν όχι, καλό είναι να το πετάξεις και να μην χρησιμοποιήσεις ένα βρώμικο σφουγγάρι ή συρματάκι, γεμάτο υπολείμματα τροφών – η κατάσταση της στοίβας άπο άπλυτα στον νεροχύτη δεν θα βελτιωθεί, πίστεψέ μας.
Μυγοσκοτώστρα
Ο καιρός άνοιξε και, μαζί με τον ήλιο και τη ζέστη, έρχονται τα ζουζούνια. Και αν μπορούμε να συμφωνήσουμε ομόφωνα σε κάτι, είναι ότι κανείς δε θέλει να πετούν έντομα πάνω από τα φρούτα ή το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Επίσης, κανείς δε θέλει να φάει από ένα πιάτο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μία μυγοσκοτώστρα, η οποία είναι γεμάτη βακτήρια. Μπορείς να την αποθηκεύσεις κάπου αλλού, μόνη της, και φυσικά πρέπει να την καθαρίζεις τακτικά.
Βούρτσα μαλλιών
Καταρχάς, θα σε ρωτήσουμε γιατί φτιάχνεις τα μαλλιά σου στην κουζίνα. Έπειτα, θα σε ενημερώσουμε πως θα ξέραμε τι φταίει, ή καλύτερα, ποιος, αν βρίσαμε τρίχες στο πιάτο μας. Η βούρτσα μαλλιών ανήκει στο μπάνιο και πρέπει να την απολυμαίνεις συχνά, καθώς πάνω της βρίσκονται νεκρά κύτταρα του δέρματός σου, μικρόβια, τρίχες και περίπου 3.400 αποικίες βακτηρίων ανά 6,5 τετραγωνικά εκατοστά. Τουλάχιστον αηδιαστικό.