HOME SWEET HOME

Αυτές οι κακές συνήθειες κάνουν το σπίτι σου να μυρίζει άσχημα


JTeam

17 Ιανουαρίου 2024

Αυτές οι κακές συνήθειες κάνουν το σπίτι σου να μυρίζει άσχημα
Pexels/ Ron Lach
Υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να μυρίζει όμορφα το σπίτι σου;

Καθαρίζεις τακτικά, χρησιμοποιείς αρωματικά χώρου, αλλά πάλι οι δυσάρεστες οσμές δεν εξαφανίζονται. Η αλήθεια είναι πως η άσχημη μυρωδιά σε ένα σπίτι μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικούς παράγοντες.

Λίγο οι υγρές πετσέτες, λίγο τα σκουπίδια που έχεις ξεχάσει να βγάλεις, δεν θέλει και πολύ. Κάποιες φορές, μάλλον, πρέπει να εξετάζεις πιο προσεκτικά τι ακριβώς φταίει και δεν απομακρύνονται με τίποτα οι κακές μυρωδιές από το σπίτι.

Οι παρακάτω κακές συνήθειες, ίσως είναι υπεύθυνες για το πρόβλημα.

Δεν πετάς συχνά τα σκουπίδια

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους για τη κακή μυρωδιά στο σπίτι. Επίσης, καλό είναι να κάνεις καλό καθαρισμό στον κάδο απορριμμάτων. Μπορείς να ψεκάζεις πιο συχνά και λίγο καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων προκειμένου να απομακρύνεις τις δυσάρεστες οσμές.

Δεν σκουπίζεις (συχνά) το εσωτερικό του ψυγείου

Ένα κομμάτι που συχνά αμελείς είναι να καθαρίζεις το εσωτερικό του ψυγείου. Για να το κάνεις αυτό σωστά, αρχικά πρέπει να αφαιρείς όλα τα τρόφιμα και να καθαρίζεις με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα και νερό.

Αφήνεις τις πετσέτες βρεγμένες

Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων πάνω στις πετσέτες. Καλό είναι μετά από κάθε χρήση να απλώνεις τις πετσέτες, ώστε να στεγνώνουν σωστά.

Δεν καθαρίζεις σωστά τα χαλιά

Δεν υπάρχει κανένα άλλο σημείο που να φιλοξενεί οσμές και μικρόβια, όπως συμβαίνει στα χαλιά και τις μοκέτες. Η σκούπα είναι μια καλή επιλογή, αλλά πολλές φορές δεν καθαρίζει στο μέγιστο βαθμό. Καλό είναι να καθαρίζεις τα χαλιά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Βάζεις στην είσοδο του σπιτιού βρώμικα παπούτσια

Τα παπούτσια μπορούν να γίνουν πηγή δυσάρεστων οσμών, ειδικά εάν είναι βρώμικα. Το καλύτερο είναι να τα φυλάξεις σε έναν κλειστό χώρο, όπως σε ένα ντουλάπι ή σε ένα καλάθι. Ακόμα μια επιλογή είναι να σκουπίζεις τα παπούτσια σου τακτικά με μια υγρή πετσέτα ή ένα πανί.

Δεν φροντίζεις τα φυτά σου

Εάν δεν φροντίζεις σωστά τα φυτά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα. Εκτός αυτού, τα νεκρά φύλλα στα φυτά προσελκύουν έντομα και παράσιτα, τα οποία επίσης μπορούν να αφήσουν μια άσχημη μυρωδιά.