HOME SWEET HOME

Παιδικό δωμάτιο: 6 tips που θα σου λύσουν τα χέρια στην οργάνωση της ντουλάπας


JTeam

5 Φεβρουαρίου 2024

Παιδικό δωμάτιο: 6 tips που θα σου λύσουν τα χέρια στην οργάνωση της ντουλάπας
Pexels/ Tatiana Syrikova
Η ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο

Κάποιες φορές η οργάνωση της ντουλάπας στο παιδικό δωμάτιο είναι «εφιάλτης». Και σε αντίθεση με άλλες ντουλάπες σε όλο το σπίτι, η παιδική ντουλάπα είναι συνήθως μικρότερη. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει πως πρέπει να μεγιστοποιήσεις κάθε εκατοστό και να χωρέσεις και να τακτοποιήσεις όλα τα ρούχα.

Ωστόσο, το να παραμείνει χωρίς ακαταστασία η ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο, είναι βασικής σημασίας. Κανείς δεν θέλει να είναι όλα πεταμένα στο πάτωμα. Αυτά τα tips ίσως σε βοηθήσουν να κάνεις την οργάνωση της ντουλάπας στο παιδικό δωμάτιο πιο εύκολη υπόθεση.

Τοποθέτησε τα ρούχα με βάση το χρώμα

Αυτός είναι ένας χρυσός κανόνας για να βάλεις σε τάξη τα ασυμμάζευτα. Ουσιαστικά, όταν τοποθετείς και τακτοποιείς τα ρούχα στην ντουλάπα με βάση το χρώμα, μειώνεις το οπτικό χάος. Αυτό, με τη σειρά του σε διευκολύνει να ξεχωρίσεις τα ρούχα και να τα τακτοποιήσεις.

Πες «ναι» στα ράφια

Δεν χρειάζεται να τοποθετείς όλα τα ρούχα στην ντουλάπα. Για να διατηρείς τη σωστή ισορροπία, τοποθέτησε κάποια σε μικρά ράφια. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι εύκολο να επιλέξεις ό,τι χρειάζεται και να τα χωρίσεις πιο εύκολα.

Αξιοποίησε το πάνω μέρος της ντουλάπας

Αν η ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο είναι αρκετά ψηλή, τότε μπορείς να φτιάξεις ένα επιπλέον πάνω ράφι για τα καλάθια που φιλοξενούν άλλα ρούχα. Έτσι, ο χώρος στο πάτωμα να αφιερωθεί στο καλάθι με τα παιχνίδια και όχι σε ρούχα που είναι πεταμένα εδώ και εκεί.

Άφησε τα παιδιά να βάλουν τη δική τους πινελιά στις ντουλάπες

Εάν τα παιδιά βρίσκονται στην εφηβική τους φάση, το να έχουν την κυριότητα των ρούχων και της ντουλάπας τους θα γίνει σημαντική υπόθεση. Γι' αυτό, μπορείς να δουλέψεις μαζί τους για να προσθέσεις μερικές πινελιές που τους αρέσουν, όπως χρωματιστές κρεμάστρες ή ιδιαίτερα καλάθια αποθήκευσης.

Ακολούθησε τον κανόνα «αλλού τα χειμερινά, αλλού τα καλοκαιρινά»

Επειδή κανείς δεν θέλει να ξοδεύει χρόνο για να βρίσκει τα χειμερινά πουλόβερ, είναι σημαντικό να οργανώνεις την ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο με βάση την τρέχουσα εποχή. Για να εξασφαλίσεις εύκολη πρόσβαση στα κατάλληλα ρούχα, αποθήκευσε τα ρούχα εκτός εποχής σε ξεχωριστό χώρο.

Χρησιμοποίησε ετικέτες

Αυτός είναι ένας βοηθητικός τρόπος για να ενθαρρύνεις τα ίδια τα παιδιά να τακτοποιούν τα ρούχα τους μόνα τους, αλλά ανάλογα με την ηλικία τους μπορεί να χρειάζονται βοήθεια για το τι πάει πού. Ετικέτες όπως, «πουλόβερ» ή «παντελόνι» είναι μια χρήσιμη προσθήκη για να διατηρηθεί η τάξη στην ντουλάπα.