UPDATE

Ταξιδεύεις τον χειμώνα; Έξυπνα hacks για να χωρέσεις όλα τα ρούχα στη βαλίτσα


JTeam

24 Ιανουαρίου 2024

Ταξιδεύεις τον χειμώνα; Έξυπνα hacks για να χωρέσεις όλα τα ρούχα στη βαλίτσα
Pexels/ Vlada Karpovich
Έτσι θα εξοικονομήσεις χώρο στη βαλίτσα, ακόμα κι αν πάρεις μαζί σου τα πιο χοντρά ρούχα

Όλοι ξέρουμε πως το task του να χωρέσεις όλα τα ρούχα στη βαλίτσα – ειδικά όταν ταξιδεύεις τον χειμώνα, έχει δυσκολία 10/10. Ας μη μιλήσουμε για το εάν ταξιδεύεις μόνο με χειραποσκευή, τότε χρειάζεσαι ιδιαίτερη δημιουργικότητα.

Όπως και να ‘χει, το να μάθεις τον σωστό τρόπο πακεταρίσματος, ώστε να περισσεύει πάντα λίγος χώρος στη βαλίτσα για να βάλεις τα απαραίτητα, είναι μια σημαντική δεξιότητα. Εξάλλου, ποιος θέλει να σπαταλήσει τα χρήματά του στις έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών; Ναι, μπορείς να χωρέσεις τα πάντα στη βαλίτσα σου και αυτά τα hacks θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις.

Χρησιμοποίησε ειδικές σακούλες ρούχων

Μιλάμε για αυτές τις σακούλες συμπίεσης/ αποθήκευσης ρούχων που βλέπεις παντού. Και με αυτόν τον τρόπο μπορείς να πακετάρεις κυριολεκτικά όσα ρούχα θέλεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις διπλωμένα τα ρούχα μέσα, να σφραγίσεις τη σακούλα και να βγάλεις τον αέρα. Καλύτερα να μην αγοράσεις λεπτές πλαστικές σακούλες γιατί καταστρέφονται εύκολα.

Φόρεσε τα πιο χοντρά ρούχα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Ναι, αυτό είναι κάτι παρόμοιο με τα βιντεάκια που βλέπεις στο TikTok. Προφανώς, δεν χρειάζεται να φορέσεις 3 παλτό το ένα πάνω από το άλλο, αλλά καλό είναι να φορέσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τα πιο χοντρά ρούχα σου, αντί να προσπαθείς να τα χωρέσεις στη βαλίτσα. Είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά εάν ταξιδεύεις μόνο με χειραποσκευή.

Πάρε μαζί σου μόνο ό,τι φοράς πραγματικά

Γενικά στα ταξίδια έχουμε την ανάγκη να παίρνουμε μαζί τη μισή ντουλάπα, και τελικά να μη φοράμε σχεδόν τίποτα. Ο κανόνας λέει, πάντως, πως εάν δεν φοράς/ χρησιμοποιείς κάτι τακτικά στην καθημερινότητά σου, τότε οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το χρειαστείς ούτε όταν πας ταξίδι. Εάν ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή, θα μειώσεις τον όγκο της βαλίτσας.

Τύλιξε μερικά ρούχα

Αντί να διπλώσεις με τον κλασσικό τρόπο τα ρούχα σου, επίλεξε μερικά εξ αυτών να τα τυλίξεις. Τυλίγοντας μερικά μπλουζάκια ή τζιν παντελόνια σε ρολό, μπορείς να εξοικονομήσεις χώρο στη βαλίτσα.