HOME SWEET HOME

6 tips για να μετατρέψεις το σπίτι σου στον απόλυτο χώρο χαλάρωσης


JTeam

13 Φεβρουαρίου 2024

6 tips για να μετατρέψεις το σπίτι σου στον απόλυτο χώρο χαλάρωσης
Unsplash/ Spacejoy
Έτσι θα κάνεις το σπίτι σου ένα cozy καταφύγιο

Το σπίτι σου είναι ο μοναδικός χώρος στον οποίο μπορείς πραγματικά να χαλαρώνεις, να ξεκουράζεσαι και να αποβάλεις τα αρνητικά συναισθήματα. Όλοι μας, μάλιστα, έχουμε εκείνο το ένα δωμάτιο που αισθανόμαστε ως το δικό μας καταφύγιο. Πολλές φορές, όμως, είτε λόγω της ακαταστασίας ή ακόμα και της λάθος διακόσμησης, ο χώρος δεν αποπνέει την ηρεμία που χρειάζεσαι.

Το να μετατρέψεις το σπίτι σου στον απόλυτο χώρο χαλάρωσης, δεν είναι πάντως κάτι το ακατόρθωτο. Εξάλλου, η ηρεμία και η χαλάρωση συνδέονται στενά με τις αισθήσεις, οπότε το «κλειδί» είναι να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που σε κάνει να ηρεμείς. Είναι συγκεκριμένα χρώματα, μυρωδιές, εικόνες ή ένας συγκεκριμένος φωτισμός;

Εάν δεν μπορείς να απαντήσεις σίγουρα σε αυτό, δοκίμασε να κάνεις τις παρακάτω βασικές αλλαγές.

Βάλε τάξη στον χώρο σου, πριν προχωρήσεις στη διακόσμηση

Όταν ο χώρος σου είναι τακτοποιημένος, τότε και το μυαλό σου είναι σε τάξη. Εάν περιβάλλεσαι από ένα «χάος», πώς μπορείς να χαλαρώσεις και να αποβάλεις την αρνητική ενέργεια; Πάντα, λοιπόν, να θυμάσαι ότι πριν προχωρήσεις σε αλλαγές στη διακόσμηση, προσπάθησε να ενισχύσεις αυτή την αίσθηση της τάξης.

Επίλεξε χρώματα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ηρεμία

Το χρώμα είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σε ένα δωμάτιο, και επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο τα συναισθήματά σου. Η επιλογή της σωστής χρωματικής παλέτας έχει την ικανότητα να δημιουργήσει ένα ήρεμο περιβάλλον. Απλώς, πρέπει να γνωρίζεις ότι κάθε απόχρωση σε επηρεάζει με διαφορετικούς ψυχολογικούς τρόπους και θα πρέπει να ακους την υποσυνείδητη αντίδρασή σου όταν επιλέγεις το χρώμα με το οποίο θέλεις να περιβάλλεσαι. Χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο, μπορούν να δημιουργήσουν ένα γαλήνιο ηρεμιστικό αποτέλεσμα, ακριβώς όπως και οι παστέλ τόνοι, όπως η λεβάντα και το απαλό ροζ.

Επίλεξε το αγαπημένο σου άρωμα εσωτερικού χώρου

Για να δημιουργήσεις έναν χώρο όπου μπορείς πραγματικά να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς, χρειάζεται να ικανοποιήσεις όλες τις αισθήσεις σου. Μην ξεχνάς, λοιπόν, το άρωμα. Η μυρωδιά έχει ισχυρή σχέση με τη μνήμη, οπότε η προσθήκη ενός χαρακτηριστικού αρώματος στο σπίτι σου, είτε με αρωματικά κεριά ή με άλλα αρωματικά χώρου, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να διασφαλίσεις ότι ο χώρος δεν είναι μόνο χαλαρωτικός, αλλά ότι είναι ένα μέρος όπου δημιουργούνται ευτυχισμένες και ήρεμες αναμνήσεις.

Jenny.Gr
Unsplash/ Spacejoy

Επίλεξε τον σωστό φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός στον χώρο είναι το παν για να δημιουργήσεις ένα χαλαρωτικό vibe. Εάν θέλεις να πας ένα βήμα παραπέρα, βεβαιώσου ότι έχεις πολλαπλές πηγές φωτός σε ένα δωμάτιο, καθώς και άπλετο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το φυσικό φως έχει πολλά οφέλη για την ψυχική σου υγεία, καθώς συμβάλει στη βελτίωση της διάθεσής σου στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη μείωση των επιπέδων άγχους.

Κάνε πιο cozy τον χώρο σου προσθέτοντας χαλιά

Τα χαλιά έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο σπίτι, από ό,τι νομίζεις. Εκτός από το ότι ζεσταίνει τον χώρο, ένα χαλί μπορεί πραγματικά να σε κάνει να χαλαρώσεις και να αισθανθείς γαλήνη. Μάλιστα, ένα χαλί με έντονα χρώματα μπορεί να δώσει και ένα ιδιαίτερο vibe σε σημεία όπως το σαλόνι και το δωμάτιό σου.

Πρόσθεσε φυτά εσωτερικού χώρου

Χρειάζεται πάντα να προσφέρεις ένα κομμάτι από τη φύση στον χώρο σου, ειδικά εάν θέλεις να τον κάνεις και πιο χαλαρωτικό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να προσφέρουν χρώμα και ένταση σε ένα σπίτι, ενώ εάν κάνεις και τη σωστή επιλογή, είναι σίγουρο πως θα έχεις και περισσότερη τύχη.