HOME SWEET HOME

Καθρέφτες: 4 δημιουργικοί τρόποι για να τους ενσωματώσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου


JTeam

17 Φεβρουαρίου 2024

Καθρέφτες: 4 δημιουργικοί τρόποι για να τους ενσωματώσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου
Unsplash/ Spacejoy
Οι καθρέφτες, εάν χρησιμοποιηθούν σωστά, θα κάνουν τον χώρο σου μαγικό

Οι καθρέφτες είναι ένα ευέλικτο στοιχείο σε ό,τι αφορά στο interior design, που μπορεί να προσθέσει αμέσως γοητεία και φως σε ένα σπίτι. Ένας και μόνο καθρέφτης στο σαλόνι σου, θα σε ιντριγκάρει και θα σε ταξιδέψει σε έναν μυστικιστικό χώρο.

Οι καθρέφτες έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις, να κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και να δίνουν φως, ακόμα και στους πιο σκοτεινούς χώρους. Γενικά, είναι εύκολο να αναδιαμορφώσουν την αντίληψή σου για ένα δωμάτιο, κάνοντάς το τελείως διαφορετικό.

Παρακάτω, θα βρεις 4 δημιουργικούς τρόπους για να τους ενσωματώσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Μεταμόρφωσε τους σκοτεινούς χώρους στο σπίτι

Εάν το φυσικό φως που μπαίνει στο σπίτι δεν είναι αρκετό, και ως αποτέλεσμα, πολλοί χώροι είναι σκοτεινοί και μουντοί, όλα μπορούν να αλλάξουν με μερικούς καθρέφτες. Ουσιαστικά, ένας καθρέφτης θα λειτουργεί ως έξτρα φωτισμός, λόγω της αντανάκλασης που θα δημιουργηθεί, κάνοντας ένα δωμάτιο φιλόξενο και ευχάριστο.

Jenny.Gr
Unsplash/ Marina Podrez

Τοποθέτησε έναν vintage καθρέφτη στο σαλόνι

Οι καθρέφτες είναι μια άξια εναλλακτική λύση των ακριβών πινάκων ζωγραφικής. Ένας περίτεχνος καθρέφτης από μασίφ ξύλο ή μέταλλο, μπορεί να αποτελέσει μια ελκυστική προσθήκη στο σαλόνι ή την τραπεζαρία σου. Εάν μάλιστα, αγαπάς τη vintage αισθητική, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Πρόσθεσε έναν ιδιαίτερο καθρέφτη στην ντουλάπα

Μια ντουλάπα με καθρέφτη πλήρους μήκους εκτός από λειτουργική, μπορεί να αλλάξει και το «παιχνίδι» της προετοιμασίας σου. Εξάλλου, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ένας καθρέφτης είναι απαγορευτικός στο δωμάτιο, εκτός εάν είναι παράλληλα με το κρεβάτι σου ή μέσα στο φύλλο της ντουλάπας.

Βάλε έναν καθρέφτη – ή πολλούς, στο χολ

Jenny.Gr
Unsplash/ Spacejoy

Οι καθρέφτες είναι μια έξυπνη επιλογή για ένα μικρό χολ, καθώς οι αντανακλάσεις που δημιουργούνται κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Ένας μοναδικά διαμορφωμένος, ολόσωμος καθρέφτης δεν κάνει απλώς τον χώρο να φαίνεται πιο ωραίος, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα συναρπαστικό έργο τέχνης. Η προσθήκη προσωπικών πινελιών πάνω και δίπλα σε έναν απλό καθρέφτη, είναι επίσης μια πραγματικά υπέροχη ιδέα.