HOME SWEET HOME

7 ανοιξιάτικα φυτά που θα κατακλύσουν το σπίτι σου με θετική ενέργεια


JTeam

20 Μαρτίου 2024

7 ανοιξιάτικα φυτά που θα κατακλύσουν το σπίτι σου με θετική ενέργεια
Unsplash/ Spacejoy
Με αυτά τα φυτά, θα προσελκύσεις άφθονη τύχη και πλούτο την άνοιξη

Σήμερα, είναι και επισήμως η πρώτη μέρα της άνοιξης. Αυτό σημαίνει πως σιγά-σιγά, η καθημερινότητά μας θα αρχίσει να αποκτά λίγο περισσότερο χρώμα και ζωντάνια. Και ναι, σκέφτηκες πολύ σωστά, χρώμα και ζωντάνια σημαίνει και περισσότερα λουλούδια και φυτά σε κάθε χώρο στο σπίτι. Θέλεις στο δωμάτιο, θέλεις στο σαλόνι, θέλεις στο γραφείο, θέλεις στον κήπο; Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να μετατρέψεις το σπίτι σου σε μια μικρή «ζούγκλα».

Πάντως, η ένταξη ορισμένων φυτών στο σπίτι, όχι μόνο θα φέρει την άνοιξη στην ψυχή σου, αλλά θα σε βοηθήσει να εξαλείψεις την αρνητική ενέργεια και να κατακλύσεις τον χώρο με θετικά vibes, ανοιξιάτικη αύρα και πάνω απ’ όλα τύχη. Ας δούμε, λοιπόν, 7 τυχερά φυτά που θα αγαπήσεις αυτήν την περίοδο.

Χρυσάνθεμο

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, το χρυσάνθεμο συμβολίζει τη μακροζωία και την ευημερία. Μάλιστα, με βάση τις αρχές του Φενγκ Σούι, το χρυσάνθεμο αντιπροσωπεύει την τύχη και την ειρήνη, οπότε τι καλύτερο από το να το τοποθετήσεις σε μια γωνιά στο σπίτι σου αυτήν την άνοιξη;

Ορχιδέα

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η ορχιδέα συμβολίζει την επίτευξη και την επιτυχία σε ακαδημαϊκά και επαγγελματικά μονοπάτια. Αυτό το φυτό με τη ζωηρή κόκκινη απόχρωσή του, όχι μόνο φέρνει τύχη και χαρά, αλλά δίνει και στο σπίτι το απαραίτητο χρώμα στον χώρο, ώστε να υποδειχθείς την άνοιξη.

Παχίρα

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, είναι ένα φυτό που θα σου φέρει χρήματα, άφθονη τύχη, ευημερία και πλούτο. Είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό όταν τοποθετείται στη «γωνιά του πλούτου» του σπιτιού σου, δηλαδή νοτιοανατολικά οποιουδήποτε δωματίου, στο σπίτι, στο γραφείο ή στον κήπο. Η Παχίρα είναι και ένα εξαιρετικό δώρο για όσους ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση.

Κρίνο

Γνωστό και ως η «βασίλισσα» των αγριολούλουδων, το κρίνο συμβολίζει την κομψότητα, τον πλούτο και την ευημερία. Η τοποθέτηση αυτού του λουλουδιού σε εσωτερικούς χώρους, φέρνει καλή τύχη, θετική ενέργεια και ανοιξιάτικα vibes.

Κράσουλα

Στο Φενγκ Σούι, η κράσουλα (γνωστή και ως «τυχερό φυτό», «φυτό χρήματος», πιστεύεται ότι φέρνει τύχη, ευημερία και αφθονία στον ιδιοκτήτη της. Είναι ένα μικρό έως μεσαίο παχύφυτο, αρκετά εύκολο στη φροντίδα και υπέροχο – ιδανικά για την είσοδο του σπιτιού.

Πιλέα Πεπερομιοδές

Η πιλέα είναι ένα από τα δημοφιλή και νεανικά φυτά εσωτερικού χώρου, ενώ το πιο διαδεδομένο είδος πιλέας είναι η πιλέα πεπερομιοδές (Pilea peperomioides). Αυτό το φυτό θεωρείται μαγνήτης καλής τύχης, χάρη στα γυαλιστερά φύλλα του σε σχήμα νομίσματος. Θα το βρεις και ως «Chinese money plant» και πραγματικά είναι η ιδανική προσθήκη στο σπίτι σου για την άνοιξη.

Λεβάντα

Τα άνθη λεβάντας πιστεύεται ότι φέρνουν γαλήνη και ηρεμία, καθώς περιέχουν ισχυρά φυτοχημικά που μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεση τόσο των ανθρώπων όσο και των κατοικίδιων ζώων. Αυτό το φυτό μπορεί να είναι δύσκολο να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους, αλλά είναι πανεύκολο να καλλιεργηθεί στον κήπο ή την αυλή σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι ήλιος και πότισμα μόνο όταν είναι πολύ ξηρό.