HOME SWEET HOME

Summer refresh: Tα φωτεινά χρώματα που θα φέρουν καλοκαιρινό «αέρα» στο σαλόνι σου


JTeam

9 Ιουνίου 2024

Summer refresh: Tα φωτεινά χρώματα που θα φέρουν καλοκαιρινό «αέρα» στο σαλόνι σου
Unsplash/ Spacejoy
Η επιλογή των σωστών φωτεινών χρωμάτων στο σαλόνι, θα δώσει το πιο joyful vibe στο σπίτι σου

Η επιλογή φωτεινών, έντονων χρωμάτων σε έναν χώρο, ιδιαίτερα στο σαλόνι, είναι η πιο «έξυπνη» κίνηση για να δώσεις μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στο σπίτι σου. Μάλιστα, ο συνδυασμός φωτεινών τόνων με πιο σκούρες αποχρώσεις, μπορεί να κάνει ολόκληρο τον χώρο να φαίνεται άνετος, χωρίς να γίνεται υπερβολικά ζωηρός.

Το σαλόνι, είναι το πιο άνετο σημείο στο σπίτι για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς – μετά το υπνοδωμάτιο, και εντάσσοντας φωτεινά χρώματα μπορείς να πετύχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες. Εμείς, βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε 4 φωτεινά χρώματα που θα φέρουν καλοκαιρινό «αέρα» στο σαλόνι σου.

Πράσινο του φασκόμηλου (sage green)

Πάντα υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της σύγκρουσης των χρωμάτων και της αρμονικής συγχώνευσής τους. Πάντως, φέτος το καλοκαίρι το πράσινο του φασκόμηλου θα σε κάνει να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο τα φωτεινά χρώματα. Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης και της χαλάρωσης, αλλά και πολύ «ευέλικτο» καθώς μπορεί να συνδυαστεί με πολλές άλλες αποχρώσεις. Το sage green, ταιριάζει υπέροχα με κόκκινες και μωβ πινελιές.

Κίτρινο μουσταρδί

Δεν μπορείς να σκεφτείς πώς θα μπορούσες να εντάξεις αυτό το τολμηρό χρώμα στο σαλόνι σου; Ένας καναπές σε κίτρινο μουσταρδί μπορεί να μη φαίνεται η πιο απλή πιλογή, αλλά συνδυαστικά με ένα έντονο μπλε θα δώσει στον χώρο σου το joyful vibe που θέλεις για το καλοκαίρι. Το σκούρο μπλε προσφέρει μια «δροσερή» και ηρεμιστική πινελιά, ενώ το κίτρινο μουσταρδί μια καλοκαιρινή αλλαγή.

Jenny.Gr

Ροζ

Το ροζ είναι ίσως το πιο «hot» χρώμα σε ό,τι αφορά στα καλοκαιρινά trends, αποτελώντας το χρώμα που οι interior designers λατρεύουν να το χρησιμοποιούν στην πιο απαλή εκδοχή του. Το ροζ, είναι ιδανικό χρώμα για ένα σαλόνι, καθώς είναι ωραίο στο μάτι, αλλά όχι υπερβολικά έντονο.

Τερακότα

Όσον αφορά τις χρωματικές τάσεις, η τερακότα, ήρθε για να μείνει. Αυτός ο θερμός τόνος είναι τολμηρός και σου θυμίζει τις ηλιόλουστες διακοπές σου. Εκτός από τολμηρό, είναι και ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό χρώμα, οπότε είναι η τέλεια απόχρωση για ένα σαλόνι. Για έναν boho χαρακτήρα στο σπίτι σου, η τερακότα είναι ό,τι ψάχνεις.