HOME SWEET HOME

Φενγκ Σούι στο μπαλκόνι: 5 βασικοί κανόνες για άπλετη θετική ενέργεια και ηρεμία


JTeam

4 Ιουλίου 2024

Φενγκ Σούι στο μπαλκόνι: 5 βασικοί κανόνες για άπλετη θετική ενέργεια και ηρεμία
Unsplash/Tile Merchant Ireland
Το Φενγκ Σούι θα κάνει τον υπαίθριο χώρο σου να φαίνεται πιο ελκυστικός, ήρεμος και ισορροπημένος

Ναι, οι αρχές του Φενγκ Σούι δεν είναι μόνο για το εσωτερικό του σπιτιού σου. Το Φενγκ Σούι μπορεί να διασφαλίσει ότι η θετική ενέργεια ρέει και κυκλοφορεί και σε κάθε γωνιά του εξωτερικού χώρου, δημιουργώντας ένα σπίτι που είναι πάντα αρμονικό, ειρηνικό και γεμάτο θετικότητα.

Ωστόσο, αυτό που είναι ακόμα καλύτερο, είναι ότι ο σχεδιασμός του μπαλκονιού ή κάθε εξωτερικού χώρου με βάση το Φενγκ Σούι, μπορεί να τον κάνει να φαίνεται επίσης υπέροχα διαμορφωμένος. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τα πέντε στοιχεία - γη, μέταλλο, νερό, ξύλο και φωτιά και εξισορροπώντας τα καλά στο χώρο.

Εάν θέλεις να ενσωματώσεις τις αρχές του Φενγκ Σούι στο μπαλκόνι σου, τότε αυτές οι 5 σημαντικές συμβουλές, θα σε βοηθήσουν.

Εξασφάλισε πως το μπαλκόνι δεν είναι ακατάστατο

Για να δημιουργήσεις το πιο ειρηνικό, ήρεμο και φιλόξενο μπαλκόνι, πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο χώρος είναι πάντα καθαρός, απαλλαγμένος από την ακαταστασία. Οποιοδήποτε «εμπόδιο» στον κήπο, εμποδίζει και τη ροή του τσι. Η ακαταστασία, μπορεί να περιλαμβάνει υπερβολικά στολίδια κήπου, σπασμένα αντικείμενα ή αχρησιμοποίητα έπιπλα. Για να εξασφαλίσεις την ελεύθερη ροή του τσι, συνιστάται να διατηρείς το μπαλκόνι καθαρό και τακτοποιημένο και να διασφαλίζεις ότι τα πάντα γίνονται πιο εύκολα.

Βάλε τα «πέντε στοιχεία» στο μπαλκόνι

Σε μεγάλο βαθμό, οι αρχές του Φενγκ Σούι που χρησιμοποιείς για το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου, μπορούν να εφαρμοστούν και σε έναν εξωτερικό χώρο. Και φυσικά, η ροή του τσι είναι εξίσου σημαντική στον υπαίθριο χώρο, όσο και στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Τα πέντε στοιχεία βοηθούν στην καθοδήγηση του σχεδιασμού του κήπου σου και σ συνδέουν με το ρυθμό της φύσης και τις εποχές.

Jenny.Gr
Unsplash/Spacejoy

Τοποθέτησε φυτά σε διαφορετικά μεγέθη

Εάν δεν ξέρεις πώς να επιλέξεις φυτά για τον κήπο σου, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η απάντηση είναι η εξής: πρέπει να δημιουργήσεις ένα υγιές αποτέλεσμα. Πάντα, να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό το τσι να μπορεί να ρέει σε έναν χώρο χωρίς να εμποδίζεται. Για το τέλειο αποτέλεσμα, μπορείς να εντάξεις φυτά με διαφορετικές υφές, μεγέθη και ομαδοποιήσεις, καθώς αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο αρμονικού χώρου.

Πρόσθεσε το υδάτινο στοιχείο

Για έναν όμορφο εξωτερικό χώρο, που συνάδει με τις αρχές του Φενγκ Σούι, η ύπαρξη του υδάτινου στοιχείου είναι απαραίτητη. Ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσεις την ελεύθερη ροή του τσι στο μπαλκόνι, είναι να ενσωματώσεις χαρακτηριστικά νερού που ρέουν, όπως σιντριβάνια ή ρυάκια. Το νερό είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο Φενγκ Σούι και ένα υδάτινο στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία της ενέργειας και να προωθήσει την αίσθηση ηρεμίας.

Διακόσμησε το μπαλκόνι με φωτάκια

Τελικό βήμα, να προσθέσεις τον ιδανικό φωτισμό, σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι. Εδώ, μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο να προσθέσεις μικρά φωτάκια ή φαναράκια για να ενισχύσεις τον εξωτερικό χώρο.