HOME SWEET HOME

5 φυτά εσωτερικού χώρου που διώχνουν την τοξικότητα από το σπίτι


JTeam

18 Αυγούστου 2024

5 φυτά εσωτερικού χώρου που διώχνουν την τοξικότητα από το σπίτι
Unsplash/Spacejoy
Τα φυτά εσωτερικού χώρου που θα προσθέσουν ιδιαίτερη αίσθηση στον χώρο σου

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην αρνητική ενέργεια. Ανάμεσα τους, είμαστε κι εμείς. Γιατί καλώς ή κακώς, τα πάντα είναι ενέργεια γύρω μας. Και σίγουρα, το σπίτι είναι ένας από τους χώρους όπου θέλουμε και έχουμε ανάγκη από θετική ενέργεια. Η ευημερία που αναπτύσσεται σε αυτό το περιβάλλον, είναι καθοριστικής σημασίας για τον τρόπο που κυλάει κάθε έκφανση της ζωής μας.

Το σπίτι, ιδανικά, θα πρέπει να είναι διαμορφωμένο ώστε να καλωσορίζει και να προσκαλεί το θετικό qi. Κι ευτυχώς, τα φυτά, είναι ένας καλός τρόπος για να το κάνεις. Άλλα, όχι όποια κι όποια φυτά. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα, που μπορούν να ρυθμίσουν την ευτυχία και την επιτυχία σου σε καθημερινό επίπεδο, καθώς και να ενισχύσουν τη θετική ενέργεια στον χώρο σου και θα απομακρύνουν την τοξικότητα.

  • Κρασούλα (Jade Plant)

Εκτός από ότι φέρνει χρήματα, η κρασούλα είναι ένα φυτό που συνδέεται και με την ευτυχία. Το όνομα του, προέρχεται από το λατινικό «crassus» και ανήκει στην κατηγορία των παχύφυτων. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για δώρο, καθώς με βάση το Φενγκ Σούι, φέρνει άφθονη τύχη και απομακρύνει την τοξικότητα.

  • Φίκος Ελαστικός (Rubber plant)

Ο φίκος ελαστικός είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου, για πολλούς λόγους. Τα φύλλα του, εκτός από το ότι είναι καλοσχηματισμένα και όμορφα, έχουν μεγάλη απορροφητική ικανότητα και βοηθάει στη μείωση της υγρασίας του δωματίου όπου βρίσκεται.

  • Τυχερό μπαμπού (Dracaena Sanderiana)

Το Τυχερό Μπαμπού ή Dracaena sanderiana. Και ναι, δεν έχει σχέση με το κλασσικό μπαμπού. Το τυχερό μπαμπού ενθαρρύνει την ευημερία και την καλή τύχη στο Φενγκ Σούι. Στην Κίνα, αποκαλείται «Fu Gwey Zhu».

  • Σανσεβιέρα (Snake plant)

Το συγκεκριμένο φυτό είναι γνωστό ως «η γλώσσα της πεθεράς» και έχει μαγικές ιδιότητες. Εκτός από ότι καθαρίζει την ατμόσφαιρα και φιλτράρει τις τοξίνες, απομακρύνει και την αρνητική ενέργεια από το σπίτι. Τόσο το ιδιαίτερο σχήμα της, όσο και το χρώμα της την κατατάσσουν στις πιο αγαπημένες επιλογές.

  • Σπαθίφυλλο

Εκτός από το ότι είναι όμορφο, θα χαρίσει άπλετη θετική ενέργεια στον χώρο σου, καθώς θα απομακρύνει κάθε τοξικότητα. Είναι ένα εντυπωσιακό φυτό με όμορφα στρογγυλεμένα λευκά άνθη. Και είναι μία από τις ιδανικές επιλογές για την είσοδο κάθε σπιτιού. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το σπαθίφυλλο θα δώσει έναν φιλόξενο αέρα στον χώρο, αλλά και ένα ένα υπέροχο φόντο για τον χώρο σου.