HOME SWEET HOME

4 αλλαγές στο σπίτι σου για να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια τη νέα σεζόν


JTeam

27 Αυγούστου 2024

4 αλλαγές στο σπίτι σου για να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια τη νέα σεζόν
Unsplash
Οι μικρές αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο σπίτι σου για να φέρεις έναν αέρα ανανέωσης

Η επιστροφή στη βάση μετά την περίοδο των διακοπών άλλους μας βρήκε ξεκούραστους και ανανεωμένους, έτοιμους για νέες προκλήσεις κι άλλους αγχωμένους και ανέτοιμους για την επανένταξη στη ρουτίνα. Η περίοδο της ανεμελιάς τελείωσε και σιγά - σιγά όλοι πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Πριν ξεκινήσει επίσημα το φθινόπωρο, ωστόσο, μπορείς να ακολουθήσεις μερικά απλά βήματα για να φέρεις έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι του και να προσελκύσεις όλη τη θετική ενέργεια που χρειάζεσαι για τη νέα σεζόν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μικρές αλλαγές που σύμφωνα με το Φενγκ Σούι μπορούν να φέρουν αφθονία και τύχη στη ζωή σου.

Jenny.Gr
Unsplash

4 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις στο σπίτι σου για καλή τύχη και ενέργεια

#1 Καθάρισε, τακτοποίησε και δώσε τέλος στην ακαταστασία

Μετά τις διακοπές στο σπίτι επικρατεί ένα μικρό χάος και αυτό είναι γεγονός. Ρούχα, πράγματα, παιχνίδια είναι διασκορπισμένα σε κάθε χώρο και εσύ προσπαθείς μάταια να τα βάλεις όλα σε μια σειρά. Σταμάτα και πάρε τα πράγματα από την αρχή. Ξεκίνα με την καθαριότητα και σε κάθε δωμάτιο που βρίσκεσαι φρόντισε να πετάς όσα δεν χρειάζεσαι. Άσε στην άκρη τα περιττά αντικείμενα, καθάρισε προσεχτικά και δώσε ένα τέλος στην ακαταστασία.

#2 Διόρθωσε τον φωτισμό

Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός για ένα σπίτι. Αν δεν έχεις μεγάλα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες που να επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να «εισβάλουν» στο σπίτι σου, τότε επέλεξε λάμπες με κίτρινο φως, που προσδίδουν άνεση και αρμονία στον χώρο. Απόφυγε τους λαμπτήρες με το άσπρο φως, καθώς είναι πιο «απότομο» και «παγώνει» τα πάντα γύρω του.

#3 Πρόσθεσε κόκκινες πινελιές στα δωμάτια

Φρέσκα λουλούδια, μαξιλάρια ή άλλα διακοσμητικά σε κόκκινο χρώμα πρόκειται να ανανεώσουν τους χώρους του σπιτιού σου και να φέρνουν μια νέα πνοή. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα γεμάτο αγάπη και χαρά, ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι δηλαδή για το σπίτι σου τη νέα σεζόν.

#4 Βάλε μερικά κερά

Το σπίτι μας είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε, μετά από κάθε ημέρα. Θέλουμε να είναι άνετο, πρακτικό και να μυρίζει υπέροχα. Η προσθήκη αρωματικών κεριών είναι αυτό που ακριβώς που χρειάζεσαι. Επίλεξε τη μυρωδιά που σου αρέσει, άναψε το κερί σου, χαμήλωσε το φως και απόλαυσε το βράδυ σου.