HOME SWEET HOME

3 λάθη που κάνεις στην καθαριότητα του σπιτιού - και πληθαίνουν τα μικρόβια


JTeam

27 Αυγούστου 2024

3 λάθη που κάνεις στην καθαριότητα του σπιτιού - και πληθαίνουν τα μικρόβια
Freepik
Τρία απλά πράγματα που πρέπει να προσέξεις, αν θέλεις το σπίτι σου να είναι εντελώς καθαρό

Η καθαριότητα του σπιτιού αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, που όλους μας απασχολεί - σχεδόν - καθημερινά. Οι δουλειές στο σπίτι είθισται να μην έχουν τέλος, αφού πάντα θα βρούμε κάτι να κάνουμε. Πέρα από το μαγείρεμα, τα πλυντήρια και το συγύρισμα που καταπιανόμαστε καθημερινά, υπάρχουν κι άλλες εργασίες που, όμως δεν κάνουμε τόσο συχνά. Η γενική καθαριότητα του σπιτιού ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Το Σαββατοκύριακο, που ο ελεύθερος χρόνος είναι περισσότερος, η πλειονότητα των ανθρώπων αφιερώνει μερικές ώρες στο καθάρισμα του σπιτιού. Κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο, υπνοδωμάτια, όλα έχουν τις ανάγκες τους και πρέπει να καθαριστούν με προσοχή και να διατηρηθούν καθαρά για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας.

Κι ενώ όλοι γνωρίζουμε πώς να καθαρίζουμε στο σπίτι μας και ενδεχομένως οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε και μικρά μυστικά της γιαγιάς μας για πιο αποτελεσματικό καθάρισμα, υπάρχουν κάποια λάθη που τα κάνουμε όλοι. Πρόκειται για συνήθη σφάλματα που υποπίπτουμε και αντί να καθαρίζουμε το σπίτι μας, στην πραγματικότητα το γεμίζουμε με μικρόβια.

Jenny.Gr
Freepik

Τα 3 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις ξανά στο σπίτι σου

#1 Χρησιμοποιείς σε όλους τους χώρους τα ίδια πανάκια/σφουγγάρια

Μέγα λάθος. Κάθε φορά που καθαρίζουμε έναν χώρο, απομακρύνοντας τη σκόνη και τα μικρόβια από τις επιφάνειες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το ίδιο πανάκι και για τον επόμενο. Τοποθέτησέ το στο καλάθι των βρώμικων ρούχων και συνέχισε το καθάρισμα με ένα καινούργιο, ώστε να εμποδίσεις τη μεταφορά των μικροβίων από τη μια επιφάνεια στην άλλη.

#2 Δεν καθαρίζεις τη σκούπα

Η σκούπα αποτελεί μία από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Επειδή ακριβώς η χρήση της είναι πολύ συχνή, κρίνεται επιτακτική ανάγκη ο τακτικός καθαρισμός της και η αλλαγή της εσωτερικής σακούλας - αν είναι ηλεκτρική. Σε περίπτωση που αποφεύγεις να την καθαρίσεις, τα φίλτρα θα βουλώνουν περισσότερο, δεν θα είναι αποδοτική και η σκόνη θα παραμένει στο πάτωμά σου.

#3 Δεν απολυμαίνεις τα τηλεχειριστήρια και τα πόμολα

Πρόκειται για αντικείμενα που αγγίζουμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα μας και τα χέρια μας δεν είναι πάντα καθαρά. Τα μικρόβια μένουν πάνω σε αυτές τις επιφάνειες κι όσο εμείς δεν τα καθαρίζουμε, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, τόσο αυτά πληθαίνουν.