HOME SWEET HOME HOME TIPS

Κατσαρίδες: Υπάρχει τρόπος να ξεφορτωθείς το πιο ενοχλητικό έντομο του καλοκαιριού χωρίς εντομοκτόνα


JTeam

4 Αυγούστου 2024

Κατσαρίδες: Υπάρχει τρόπος να ξεφορτωθείς το πιο ενοχλητικό έντομο του καλοκαιριού χωρίς εντομοκτόνα
Freepik
Γιατί ποιος θέλει τις κατσαρίδες μέσα στο σπίτι του; Κανείς

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε: Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «κατσαρίδα» η καρδιά μας αρχίζει να χτυπάει πιο δυνατά και νιώθουμε πανικό. Όταν, δε, τη βλέπουμε μπροστά μας, το ερώτημα «πώς θα την αντιμετωπίσουμε» γυροφέρνει στο μυαλό μας, αλλά κάπως μάταια, μιας και δεν πρόκειται να την πλησιάσουμε. Οι κατσαρίδες είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα του καλοκαιριού και δεν θα το κρύψουμε.

Αυτό που, επίσης, δεν θα κρύψουμε είναι πως δεν τις θέλουμε μέσα στο σπίτι μας. Πριν πιάσεις τα σπρέι και αρχίζεις να ψεκάζεις όλους τους χώρους, να σε ενημερώσουμε πως υπάρχει και φυσικός τρόπος να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες. Δεν χρειάζεται να μυρίσει όλο το σπίτι σου τη γνώριμη μυρωδιά των εντομοκτόνων, αφού μπορείς με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου να «ασφαλήσεις» την περιοχή σου και να τις κρατήσεις μακριά.

2 τρόποι για να απομακρύνεις τις κατσαρίδες από το σπίτι σου

  • Μαγειρική σόδα

Σίγουρα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός παρόμοιου προβλήματος. Στην περίπτωσή μας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεφορτωθούμε τις κατσαρίδες, αφού λειτουργεί σαν δηλητήριο. Σε ένα μπολάκι πρόσθεσε ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και ίση ποσότητα ζάχαρης, ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια τοποθέτησε το μείγμα στο σημείο που πιστεύεις ότι βγαίνουν οι κατσαρίδες.

  • Σπρέι εσπεριδοειδών ή μέντας

Ένας άλλος τρόπος για να απομακρύνεις τις κατσαρίδες από το σπίτι σου είναι με τη βοήθεια ενός σπρέι εσπεριδοειδών ή μέντας. Τα εν λόγω έντομα απεχθάνονται αυτές τις μυρωδιές και συνεπώς δεν εισβάλλουν στο σπίτι μας. Τα βήματα είναι απλά: Αγόρασε τα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια, ανακάτεψε μερικές σταγόνες με νερό και με τη βοήθεια ενός μπουκαλιού με μηχάνημα ψεκασμού, ρίξε σε όλα τα σημεία που πιστεύεις ότι περνούν οι κατσαρίδες.