HOME SWEET HOME

Φενγκ σούι: Αυτό είναι το φυτό που θα κάνει τα χρήματα να ρέουν άφθονα στο σπίτι σου


JTeam

3 Σεπτεμβρίου 2024

Φενγκ σούι: Αυτό είναι το φυτό που θα κάνει τα χρήματα να ρέουν άφθονα στο σπίτι σου
Unsplash/Spacejoy
Εκτός από χρήματα, φέρνει γενικότερη ευημερία, ευτυχία και ομορφιά

Αν ψάχνεις για κάτι περισσότερο από ένα διακοσμητικό φυτό για το σπίτι σου, τότε το δέντρο του χρήματος, γνωστό και ως νεφρίτης, είναι η σωστή επιλογή. Αυτό το όμορφο φυτό δεν είναι μόνο σύμβολο οικονομικής επιτυχίας και ευημερίας, αλλά σύμφωνα με τις αρχαίες κινεζικές πεποιθήσεις, φέρνει ακόμη σταθερότητα και πρόοδο στη ζωή. Τα παχιά, σαρκώδη φύλλα του που μοιάζουν με νομίσματα είναι το τέλειο σύμβολο πλούτου.

Το Φενγκ Σούι, η αρχαία κινεζική τέχνη της οργάνωσης του χώρου, μας συμβουλεύει να τοποθετήσουμε το δέντρο του χρήματος σε μια ιδιαίτερη θέση. Αυτό το φυτό θεωρείται ότι φέρνει πλούτο και ευτυχία όταν τοποθετείται στο νοτιοανατολικό τμήμα του σπιτιού ή του γραφείου, καθώς αυτή η κατεύθυνση συνδέεται με χρήματα και ευημερία. Επιπλέον, πολλοί πιστεύουν ότι η τοποθέτηση ενός δέντρου χρήματος κοντά στην εξώπορτα βοηθά στην προσέλκυση θετικής ενέργειας και στην αποτροπή της εισόδου της αρνητικής ενέργειας.

Nefritis


Πώς να φροντίσεις ένα δέντρο χρημάτων;

Το δέντρο του χρήματος είναι ιδανική επιλογή για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία με τα φυτά, καθώς είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα του. Χρειάζεται ένα φωτεινό μέρος με λίγες ώρες έμμεσου ήλιου την ημέρα, αλλά δεν του αρέσει ο άμεσος ήλιος, καθώς μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα στα φύλλα. Το πότισμα πρέπει να είναι μέτριο: είναι σημαντικό το χώμα να στεγνώνει τελείως μεταξύ του ποτίσματος, καθώς το φυτό είναι ευαίσθητο στην υπερβολική υγρασία.

Αν και προφανώς δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι το δέντρο του χρήματος φέρνει πραγματικά πλούτο, μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ευεξία μας. Η εμπιστοσύνη στη δύναμη αυτού του φυτού μπορεί να ενισχύσει την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθησή μας, κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει να κάνουμε πιο αποτελεσματικά βήματα στην πορεία μας προς την οικονομική επιτυχία.

Jenny.Gr
Unsplash/ Susan Wilkinson

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσεις ένα δέντρο χρημάτων;

Αν και ένα δέντρο χρημάτων είναι ένα δημοφιλές δώρο για διάφορες περιστάσεις, υπάρχουν ορισμένες ειδικές στιγμές που μπορείς να το κάνεις δώρο. Στην Κίνα συνηθίζεται να δίνεται ένα δέντρο χρημάτων κατά τη διάρκεια της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, συμβολίζοντας την αρχή ενός νέου κύκλου και μια ευκαιρία να προσελκύσει κάποιος πλούτο το επόμενο έτος. Επιπλέον, το δέντρο χρημάτων είναι ένα δημοφιλές δώρο για το άνοιγμα μιας νέας επιχείρησης ή για σε περίπτωση μετακόμισης σε νέο σπίτι, καθώς συμβολίζει την επιθυμία για επιτυχία, σταθερότητα και ανάπτυξη.