HOME SWEET HOME

5 τάσεις που επιστρέφουν στο interior design και θα είναι ό,τι πιο cool το 2024


JTeam

18 Σεπτεμβρίου 2024

5 τάσεις που επιστρέφουν στο interior design και θα είναι ό,τι πιο cool το 2024
Unsplash/Spacejoy
Αυτές οι τάσεις ήταν ξεπερασμένες, αλλά το 2024 επιστρέφουν δυναμικά 

Eάν αγαπάς το interior design και ενημερώνεσαι συνεχώς για ό,τι νέο προκύπτει, τότε θα γνωρίζεις μια βασική αλήθεια: Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν εξίσου γρήγορα. Μέσα σε λίγες ώρες, μια σχεδιαστική λεπτομέρεια που φαινόταν η «κορυφή», μπορεί να γίνει ξεπερασμένη, ακόμα και παλιομοδίτικη. Και για αυτό, ευθυνόμαστε εμείς, που λατρεύουμε τις αλλαγές.

Εάν διαβάζεις αυτό το άρθρο, μάλλον είσαι και εσύ ένας από εκείνους που θέλει o χώρος του να φαίνεται φρέσκος και επίκαιρος. Και εδώ, σου έχουμε μερικά καλά νέα: Πολλές τάσεις επιστρέφουν το 2024 και θα είναι ό,τι πιο cool υπάρχει. Eξάλλου, το να κοιτάμε πίσω στην ιστορία, μας βοηθάει να επανασυνδεθούμε με νέες ιδέες. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Ας τις ανακαλύψουμε:

  • Το καφέ

Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Αλεξάνδρα Κάελερ, τονίζει ότι το καφέ έχει σίγουρα τη δική του στιγμή το 2024. Για πολλά χρόνια, όλοι έμοιαζαν να αποφεύγουν τη σκούρα απόχρωση. «Τώρα βλέπω το καφέ παντού», τονίζει η ίδια. Το συγκεκριμένο χρώμα, είναι τόσο πλούσιο και ζεστό, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να μοιάζει ουδέτερο και φρέσκο.

  • Τοίχοι με υφή γύψου

Η Κρίσταλ Ρέινχαρντ, ιδρύτρια και σχεδιάστρια στο Old Soul Design Studio, σημειώνει ότι σε πολλά σπίτια, οι τοίχοι με υφή γύψου ήταν κάποτε το «απόλυτο», αλλά με την έλευση της γυψοσανίδας, έχασε την αίγλη του, καθώς οι άνθρωποι επέλεξαν την ομαλότερη και ταχύτερη διαδικασία εγκατάστασης του. Ωστόσο, τώρα η αναβίωση της συγκεκριμένης τάσης, είναι γεγονός. Πλέον, οι άνθρωποι έχουν την επιθυμία να εντάσσουν στον χώρο τους μοναδικές λεπτομέρειες.

  • Το checkerboard

Τα ασπρόμαυρα δάπεδα με το μοτίβο του σκάκι, ήταν βάση των κουζινών της δεκαετίας του 1950, «αλλά καθώς οι προτιμήσεις μετατοπίστηκαν προς πιο ουδέτερες, μονοχρωματικές, στα τέλη του 20ου αιώνα, συχνά αντικαταστάθηκαν με απλά πλακάκια», σύμφωνα με την Κρίσταλ Ρέινχαρντ. Πλέον, όμως, αυτό το μοτίβο επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ.

  • Οι κόκκινες λεπτομέρειες

Το κόκκινο χρώμα ήταν σίγουρα μια κορυφαία σχεδιαστική επιλογή στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η τάση, είναι έτοιμη για επιστροφή. Και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, προβλέπουν ότι τα πλούσια, κόκκινα χρώματα, θα είναι ό,τι πιο cool το 2024.

  • Οι ταπετσαρίες

Η ταπετσαρία αποτελούσε παλαιότερα το «χρυσό πρότυπο» σε ένα σπίτι, και όσο ξεπερασμένη κι αν τη θεωρείς, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να την ενσωματώνουν και πάλι στους χώρους τους. Ο Ίθαν Γκρίνφελντ, ιδιοκτήτης και σχεδιαστής στο Ethan Charles Design, σημειώνει ότι κάποτε η ταπετσαρία είχε μια «κακή φήμη», καθώς ήταν μια σχεδιαστική λεπτομέρεια που παρατηρούσαμε στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού μας. «Μέσω της τεχνολογίας που έχουμε σήμερα, οι κατασκευαστές ταπετσαριών είναι σε θέση να δημιουργήσουν υπέροχα αποτελέσματα, που μοιάζουν και αισθάνονται σαν ξύλο ή όμορφα μοτίβα με εκπληκτικές υφές».