HOME SWEET HOME

Κουζίνα: 4 διακοσμητικές τάσεις που θα συζητηθούν το 2025, σύμφωνα με τους interior designers


JTeam

7 Οκτωβρίου 2024

κουζίνα-τάσεις-διακόσμηση-2025
Unsplash
Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων ξέρουν ότι αυτές οι τάσεις θα είναι «huge» το 2025

Όταν μιλάμε για τάσεις στο interior design και για ανανέωση του σπιτιού, όλοι ξέρουμε πως η κουζίνα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους στους οποίους πρέπει να εστιάσουμε. Εκτός από το προφανές, ότι δηλαδή είναι το μέρος όπου μαγειρεύουμε και τρώμε, η κουζίνα είναι ένας από τους βασικούς χώρους κοινωνικοποιήσης στο σπίτι, στον οποίο δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις.

Και ευτυχώς, για αυτόν ακριβώς τον χώρο, υπάρχουν μερικές τάσεις που θα συζητηθούν πολύ το 2025. Αυτές οι τάσεις, θα είναι το next big thing στο interior design, αφού οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων υποστηρίζουν πως πολλοί πελάτες ήδη θέλουν να τις ενσωματώσουν στην κουζίνα τους. Κάποιες μπορεί να τις έχεις δει ξανά, άλλες θα τις δεις πρώτη φορά και άλλες θα σου φανούν αρχικά «βαρετές», αλλά μετά θα αλλάξεις άποψη.

Αυτές, είναι 4 διακοσμητικές τάσεις που συζητηθούν το 2025, σύμφωνα με τους interior designers

  • Η βιωσιμότητα

Η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, όπως ένα δάπεδο από μπαμπού ή φελλό και οι πάγκοι από ανακυκλωμένο γυαλί ή σκυρόδεμα, θα είναι σίγουρα δημοφιλείς το 2025 – και στην κουζίνα. Γενικά, τα φυσικά υλικά «μαλακώνουν» την εμφάνιση ενός χώρου και δίνουν στην τελική εικόνα μια σύγχρονη ματιά. Έτσι, ενώ μειώνεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωνα, παράλληλα δημιουργείς και έναν ινσταγκραμικό χώρο.

  • Η ευελιξία

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση των περισσότερων ανθρώπων να προσθέτουν «προσωπικότητα» στους χώρους τους. Και πλέον, οι interior designers ξέρουν ότι οι πελάτες τους θέλουν εσωτερικούς χώρους που μπορούν εύκολα να αλλάξουν, όταν το απαιτήσουν. «Συχνά ενσωματώνω σε μια κουζίνα μετατρέψιμα έπιπλα, όπως τραπέζια που αναδιπλώνονται ή σκαμπό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για διαφορετικούς σκοπούς», εξηγεί ένας σχεδιαστής εσωτερικού χώρου.

  • Ο έξυπνος φωτισμός

Μια κουζίνα με τον σωστό φωτισμό, είναι πάντα υπέροχη. Κι αν έχεις τον κλασσικό φωτισμό στον χώρο σου, τώρα ήρθε η στιγμή να γίνεις πιο δημιουργικός. Τα φώτα LED κάτω από ένα ντουλάπι, για παράδειγμα, φωτίζουν τους χώρους εργασίας και κάνουν τα ταβάνια να φαίνονται υψηλότερα. Επίσης, οι στρατηγικά τοποθετημένοι καθρέφτες και οι αντανακλαστικές επιφάνειες είναι ένα εύκολο τέχνασμα για να κάνεις μια μικρή κουζίνα να φαίνεται πιο ευάερη.

  • Ο «ανοιχτός» χώρος

Μια κουζίνα που είναι σε επαφή και με άλλους χώρους του σπιτιού, κάνει πάντα το σπίτι να φαίνεται ευρύχωρο και φιλόξενο. Η διαρρύθμιση μιας κουζίνας «ανοιχτού τύπου», δημιουργεί μια αίσθηση ευρυχωρίας ακόμα και σε ένα μικρό σπίτι.