HOME SWEET HOME

Tα 4 interior design trends που καλό είναι να αποφύγεις το 2025


JTeam

17 Οκτωβρίου 2024

τάσεις εκτός μόδας για το 2025
Unsplash/Spacejoy
Αυτές οι τάσεις θα είναι ξεπερασμένες στο interior design το 2025

Το φθινόπωρο, είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που αρχίζουμε να κάνουμε έναν απολογισμό και να σκεφτόμαστε μήπως χρειαζόμαστε μερικές αλλαγές στη ζωή μας. Για το σπίτι μας, τα ερωτήματα συνήθως είναι εάν θα ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με μια νέα ματιά, καθώς και ποιες τάσεις εσωτερικής διακόσμησης θα αφήσουμε πίσω μας.

Εάν είσαι και εσύ σε αυτό το mood, πριν αρχίσεις να ανησυχείς για το πώς θα ξοδέψεις τα χρήματά σου, κάνοντας πλήρη ανακαίνιση, θυμήσου το εξής: Το σπίτι σου πρέπει να είναι ένας χώρος που αγαπάς. Το προσωπικό σου στιλ πρέπει πάντα να ξεχωρίζει, ανεξάρτητα από το εάν θα ενημερωθείς για τις τάσεις προκειμένου να πάρεις την απαραίτητη έμπνευση.

Αυτές, πάντως, είναι 4 τάσεις εσωτερικής διακόσμησης που είναι προτιμότερο να μην ακολουθήσεις το 2025.

Μινιμαλιστικά σχέδια

Το 2025, οι interior designers θέλουν περισσότερο χαρακτήρα. Ο μαξιμαλισμός είναι κάτι που μας ενθαρρύνουν να ενσωματώσουμε στο σπίτι μας. «Νομίζω ότι η τάση του να διατηρούνται τα σπίτια πολύ μινιμαλιστικά με χρώματα όπως μόνο το λευκό και το μπεζ, μας εγκαταλείπει επιτέλους και θα επιδιώξουμε πιο πολύχρωμα και μαξιμαλιστικά αποτελέσματα», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Ζοζεφίν Ντου Ριέτζ, συνιδρύτρια της Durietz Design & Development. Εξάλλου, η προσθήκη προσωπικότητας και άνεσης είναι πάντα ένα βασικό στοιχείο ενός ωραίου σπιτιού.

Σκληρές γραμμές

Οι σκληρές γραμμές, οι αιχμηρές άκρες και τα ορθογώνια σχήματα, θα είναι εκτός μόδας το 2025, οπότε καλύτερα να τα αποφύγεις. Την επόμενη χρονιά, επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία ζεστών και φιλόξενων σπιτιών και η ιδέα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που αντανακλάται μέσα από σκληρές γραμμές, δεν είναι η κατεύθυνση προς την οποία ο κόσμος του σχεδιασμού κατευθύνεται. Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, Μάθιου Γουίλιαμσον, προσθέτει ότι αντί αυτού, θα «αγκαλιάσουμε τις απαλές καμπύλες και τις μαλακές μορφές που προκαλούν μια αίσθηση γαλήνης».

Μηχανοποιημένα υλικά

Με όλη την πρόοδο της τεχνολογίας και της καινοτομίας στον χώρο του interior, υπάρχει μια επιθυμία για ισορροπία που μας τραβάει πίσω προς τη φυσική μορφή των πραγμάτων. Θέλουμε να νιώθουμε πιο συνδεδεμένοι με τη φύση, σε όλο το οργανικό, και ατελές μεγαλείο της, γι΄αυτό και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων μας προτρέπουν να τη φέρουμε περισσότερο σπίτι μας. «Πολλές φορές, η φύση δημιουργεί κάτι καλύτερο παρά τις ατέλειες ή τις αλλαγές με την πάροδο του χρόνου», τονίζει η Σάρα Λάχαμ, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων.

Τοίχοι με έντονους τόνους

Εάν αναρωτιέσαι εάν οι τοίχοι με έντονους τόνους είναι εκτός μόδας, σύμφωνα με την interior designer, Τέα Μπλοτς- Νιλ, ιδρύτρια του Curated by Thea Studio, είναι. Πρόκειται για μια τάση που έχει ανακυκλωθεί και επανερμηνευτεί περισσότερες φορές από όσες μπορούμε να μετρήσουμε. Γενικά, οι ειδικοί αγκαλιάζουν την ιδέα να βάψουν ολόκληρο το δωμάτιο και όχι μόνο έναν τοίχο.