HOME SWEET HOME

Halloween: 5 διακοσμητικές τάσεις που είναι μεγάλο «όχι» από τους interior designers


JTeam

15 Οκτωβρίου 2024

διακόσμηση για Χάλογουιν
Shutterstock
Εάν ψάχνεις για έμπνευση σχετικά με το πώς να μη διακοσμήσεις στο σπίτι σου για το Halloween, παρακάτω θα βρεις 5 τάσεις που καλό είναι να αποφύγεις

Από κάθε άποψη, το Halloween το αγαπάμε για δύο λόγους: Γιατί είναι υπερβολικό και λίγο κιτς. Ωστόσο, όταν το στιλ και η κομψότητα αποτελεί προτεραιότητα σε ένα σπίτι, η διακόσμηση τη συγκεκριμένη περίοδο, μπορεί μερικές φορές να φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου. Και όλοι γνωρίζουμε, πως με τα βίντεο του TikTok που μας κατακλύζουν καθημερινά και με trends που μας επηρεάζουν περισσότερο από ό,τι πρέπει, ορισμένες διακοσμήσεις στο Halloween, γίνονται υπερβολικές ή και περιττές.

Εάν ψάχνεις για έμπνευση σχετικά με το πώς να διακοσμήσεις ή πώς να μην διακοσμήσεις στο σπίτι σου για το Halloween, παρακάτω θα βρεις 5 τάσεις που είναι μεγάλο «όχι» από τους interior designers. Οι ίδιοι, αποκαλύπτουν τα σχέδια που αποφεύγουν ή απλά έχουν κουραστεί να βλέπουν.

Οι μίνι νυχτερίδες

Ενώ ορισμένες επιλογές είναι βασικές για το Halloween, οι interior designers υποστηρίζουν ότι κάποιες είναι υπερβολικές. «Προσωπικά έχω κουραστεί από τις μικρές χάρτινες ή πλαστικές νυχτερίδες που βάζουν οι άνθρωποι στους τοίχους τους», τόνισε η Μάλορι Γουάκερμαν, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων της Emily Henderson Design. Η ίδια, διευκρίνισε ότι θα επέλεγε έναν μεγάλο ιστό αράχνης ή ένα μαύρο ύφασμα, τα οποία είναι επίσης πολύ εντυπωσιακά και προσιτά.

Τα πλαστικά διακοσμητικά

Τα μικρά πλαστικά μπιχλιμπίδια είναι ένα θέμα διακόσμησης του Halloween, που οι περισσότεροι σχεδιαστές συμφωνούν ότι δεν είναι το πιο συναρπαστικό. «Δεν είμαι οπαδός του fast fashion και της πλαστικής διακόσμησης σπιτιού», λέει Κέλσι Κλος, σχεδιάστρια και ιδρύτρια της Klos + Co. «Η φιλοσοφία μου είναι να επενδύω σε ένα υψηλής ποιότητας αντικείμενο σε αντίθεση με 10 μοντέρνα αντικείμενα, με αυτόν τον τρόπο το ένα κομμάτι μπορεί να προστεθεί και να διαρκέσει μια ζωή». Για την ίδια, υπάρχουν τόσες έξυπνες και ωραίες επιλογές με DIY ιδέες διακόσμησης για το Halloween, που είναι 100 φορές καλύτερες από τα πλαστικά διακοσμητικά.

διακόσμηση Χάλογουιν
Shutterstock

Οι μαξιμαλιστικές παλέτες χρωμάτων

Είναι εύκολο να παρασυρθείς από μια οφθαλμαπάτη μαξιμαλιστικών χρωμάτων για το Halloween. Ωστόσο, για να κάνεις τη διακόσμηση να αισθάνεται πιο απρόσκοπτη με το χώρο σου, ένα πιο λιτό θέμα μπορεί να κάνει θαύματα. Αν έχεις μια συνεκτική χρωματική παλέτα, η διακόσμησή σου θα φαίνεται αμέσως πιο σκόπιμη και θεματική.

Οι ιστοί αράχνης

Οι ιστοί αράχνης είναι ένα άλλο βασικό στοιχείο του Halloween, αλλά μπορεί να πάει στραβά αν δεν γίνει σωστά. «Αν και χρησιμοποιούνται ευρέως, συχνά κάνουν έναν χώρο να μοιάζει περισσότερο ακατάστατος, παρά κομψός», τονίζει ο interior designer, Μπίλαλ Ρέιμαν. «Υπάρχουν πολύ πιο κομψοί τρόποι για να δημιουργήσεις μια στοιχειωμένη ατμόσφαιρα χωρίς να κατακλύσεις τον χώρο.

διακόσμηση Χάλογουιν
Shutterstock

Το Pinkoween

Το «Pinkoween» έχει αμέτρητες προβολές στο IG και στο TikTok, με με εικόνες από κολοκύθες και σκελετούς σε ροζ χρώμα να κάνουν έναν μικρό χαμό. Για κάποιους, είναι ένας τρόπος να κάνουν το Halloween λιγότερο τρομακτικό και περισσότερο κομψό. Ωστόσο, η Κλος διαπιστώνει ότι έχει κάνει τον κύκλο του το συγκεκριμένο trend. «Έχω ξεπεράσει λίγο την τάση του ροζ Halloween», λέει η ίδια.