HOME SWEET HOME

5 φυτά εσωτερικού χώρου που είναι η καλύτερη επιλογή για τον χειμώνα


JTeam

10 Οκτωβρίου 2024

5 φυτά εσωτερικού χώρου που είναι η καλύτερη επιλογή για τον χειμώνα
Unsplash/Spacejoy
Με το περιορισμένο φως της ημέρας, η επιλογή ενός ανθεκτικού φυτού με τη σωστή ανθεκτικότητα είναι το «κλειδί»

Ο χειμώνας μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη εποχή για να αγοράσεις και να φροντίσεις νέα φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά οι επιλογές που αντέχουν στο κρύο και μπορούν να δώσουν ένα χουχουλιάρικο vibe στο σπίτι σου, είναι πολλές. Στην εποχή που πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από SAD (εποχιακή συναισθηματική διαταραχή), μια φωτεινή και χαρούμενη προσθήκη με φυτά εσωτερικού χώρου, θα σου ανεβάσει τη διάθεση, θα μειώσει το άγχος και θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στον χώρο σου.

Με το περιορισμένο φως της ημέρας, η επιλογή ενός ανθεκτικού φυτού με τη σωστή ανθεκτικότητα είναι το «κλειδί». Είτε θέλεις να φωτίσεις το μπάνιο σου, είτε να καθαρίσεις με φυσικό τρόπο τον χώρο της κρεβατοκάμαράς σου είτε θέλεις ένα φυτό που αντέχει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, υπάρχει μια επιλογή εκεί έξω, ιδανική για τις ανάγκες σου.

Αυτά, είναι 5 φυτά εσωτερικού χώρου που είναι η καλύτερη επιλογή για τον χειμώνα.

  • Σπαθίφυλλο

Ένα φυτό που αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα σπίτι τον χειμώνα. Τα λευκά άνθη του, πιστεύεται πως βοηθούν στη δημιουργία μιας γαλήνιας ατμόσφαιρας που ανεβάζει την ψυχολογία στα ύψη. Είναι εύκολο στη φροντίδα, ευδοκιμεί καλύτερα σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και χαμηλού φωτισμού – δηλαδή είναι ιδανικό για μπάνια χωρίς παράθυρο, αλλά και για τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

  • Σανσεβιέρια

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το συγκεκριμένο φυτό. Ευδοκιμεί σε χώρους με πολλή υγρασία, άρα είναι η κατάλληλη επιλογή για τον χειμώνα και κυρίως για δωμάτια όπως το μπάνιο. Τα μακριά φύλλα του είναι γνωστό ότι βοηθούν στο φιλτράρισμα των τοξινών από τον αέρα, είναι ιδανικό για τα μικρά μπάνια, και καθώς τα φύλλα του αναπτύσσονται προς τα πάνω και όχι προς τα έξω, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

  • Πόθος

Είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά για το σπίτι και ένα από τα αγαπημένα του Φενγκ Σούι. Απορροφά εύκολα τους ατμούς και την υγρασία, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τους χειμερινούς μήνες. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, ευδοκιμεί σε σημεία με άμεσο φως και δημιουργεί ένα υπέροχο vibe στον χώρο. Για να δώσεις μια διαφορετική πινελιά στον χώρο, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα ράφι.

  • Τυχερό μπαμπού

Το συγκεκριμένο φυτό αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη και την προσαρμοστικότητα. Εκτός από τέλεια επιλογή για τον χειμώνα, είναι και ένα τυχερό φυτό και σε ό,τι αφορά στο Φενγκ Σούι, ο αριθμός των μίσχων του έχει συμβολική σημασία. Απαιτεί μέτριο ή έμμεσο ηλιακό φως και καλό είναι να αποφεύγεις να το τοποθετείς μπροστά σε ένα φωτεινό παράθυρο.

  • Φίκος ελάστικα

Ο φίκος ελάστικα είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου, γνωστό για τα γυαλιστερά, σκουροπράσινα φύλλα του και την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Ευδοκιμεί σε φωτεινά δωμάτια, αλλά μπορεί να ανεχθεί και σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού. Σίγουρα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον χειμώνα, και για να προσθέσεις μια πινελιά ιδιαιτερότητας στον χώρο σου.