HOME SWEET HOME

Σαλόνι: 5 διακοσμητικές τάσεις που σήμερα είναι «hot», αλλά σε λίγα χρόνια θα ξεπεραστούν


JTeam

20 Οκτωβρίου 2024

διακόσμηση στο σαλόνι
Unsplash/Jejo Jose
Πες «αντίο» σε αυτές τις τάσεις σήμερα, για ένα αβίαστα κομψό σαλόνι

Όταν σχεδιάζεις ή διακοσμείς έναν χώρο όπως το σαλόνι, το σκέφτεσαι ποια interior design trends είναι πιο εφήμερα από όσο φαίνονται είναι κάτι πολύ σημαντικό. Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν, οπότε κάτι σήμερα θεωρείται «hot» ή το «next big thing», μπορεί σε 5 χρόνια από σήμερα να έχει ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, το να λαμβάνεις υπόψη σου τη μακροζωία μιας τάσης, είναι το παν. Και όπως τονίζουν, υπάρχουν 5 διακοσμητικές τάσεις για το σαλόνι που δεν προβλέπουν ότι θα έχουν μεγάλη αντοχή τα επόμενα χρόνια. Αλλά, αν κάτι που αγαπάς βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, μην ανησυχείς. Γιατί μερικές από αυτές τις τάσεις μπορούν να ενσωματωθούν με επιτυχία σε μικρές δόσεις στο σαλόνι σου.

Ποιες είναι;

  • Τα υπερβολικά θεματικά δωμάτια

Το σαλόνι δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να ασχοληθείς με ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα, λέει η σχεδιάστρια Μελίσα Φιλντς. Έτσι, είναι καλύτερο να παραλείψεις, για παράδειγμα, τους υπερβολικά navy ή τους πολύ ρουστίκ χώρους. «Μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα ξεπερασμένο και βαρετό», σημειώνει και συνεχίζει: «Καλύτερα να στοχεύσεις στο να δημιουργήσεις μια κλασική ατμόσφαιρα για το χώρο σου που θα είναι διαχρονική, ανεξάρτητα από το τι είναι ή όχι της μόδας».

  • Τα χρυσά διακοσμητικά

Χρησιμοποιώντας μόνο χρυσά διακοσμητικά στο σαλόνι, τελικά μπορεί να δημιουργηθεί ένα παλιομοδίτικο αποτέλεσμα. Η ανάμειξη μεταλλικών στοιχείων είναι μια καλύτερη προσέγγιση για μια πιο επιμελημένη και διαχρονική εμφάνιση σε αυτόν τον τόσο σημαντικό χώρο στο σπίτι.

  • Τα απρόσωπα έργα τέχνης

Μη βιάζεσαι να αγοράσεις ένα έργο τέχνης, όπως έναν πίνακα, μέχρι να βρεις ένα κομμάτι που πραγματικά σε εκφράζει, λέει η σχεδιάστρια Λιζ Γκόλντμπεργκ, ιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια της CAROLYNLEONA. «Τα έργα τέχνης είναι τόσο σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός καθιστικού και είναι καλύτερο να αφιερώσεις χρόνο για να βρεις κομμάτια που λένε κάτι μέσα σου, ενώ ταυτόχρονα αντικατοπτρίζουν την οικογένεια και τον τρόπο ζωής σου. Καλύτερα να το κάνεις σωστά, παρά να βιαστείς».

Jenny.Gr
Unsplash
  • Οι πολύ περίεργες υφές

Οι περίεργες υφές είναι «hot» τάση τώρα, αλλά σύμφωνα με τη σχεδιάστρια Ρεμπέκα Γουάρντ, η διακοσμητική τους αντοχή είναι αβέβαιη. Όπως συμβαίνει και με τις ταπετσαρίες, το να έχεις πολλές και διαφορετικές υφές στο σαλόνι σου, μπορεί να δημιουργήσει ένα μπερδεμένο αποτέλεσμα.

  • Το κοτλέ ύφασμα

Σίγουρα, το κοτλέ είναι άνετο - ειδικά κατά τη διάρκεια των πιο ψυχρών μηνών, όπως ο χειμώνας. Αλλά μπορεί να μην είναι η πιο σοφή επιλογή όταν πρόκειται για το υλικό του καναπέ στο σαλόνι. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στην ενσωμάτωση αυτού του υλικού, δοκίμασε το σε μικρότερη κλίμακα, βάζοντας ένα κοτλέ μαξιλάρι στον καναπέ.