Μεγαλώνοντας κηπουρούς από κούνια

Αναστασία Τσαγκάρη
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017
children4.jpg

Όσο για το τι φυτό θα διαλέξετε, για τους μικρούς ή νεαρούς μας φίλους, οι επιλογές σας είναι πολλές. Αυτή την εποχή η αγορά βρωμάει από μικρά κυπαρισσοειδή τα οποία μπορείτε είτε να τα χαρίσετε ελαφρώς στολισμένα είτε να αφήσετε τα παιδιά να τα στολίσουν μόνα τους.  Αρωματικά φυτά όπως η λεβάντα και το δεντρολίβανο αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για αγόρια  και κορίτσια ανεξαρτήτου ηλικίας.Μπορεί τα παχύφυτα να είναι μικρά και χαριτωμένα όμως ανήκουν στην κατηγορία των δύσκολων στη συντήρησή τους φυτών οπότε δεν είναι κατάλληλα για τους μικρούς μας κηπουρούς. Αντίθετα οι κάκτοι θα πρέπει να είναι πρώτοι στη λίστα σας. Οι επίδοξοι καλλιεργητές τους θα πρέπει να θυμούνται να τους ποτίζουν κάθε πρώτη του μήνα καθώς είναι φυτά που θέλουν πότισμα με περιοδικότητα.

Είναι ένας υπέροχος τρόπος λοιπόν να αποκτήσουν τα μικρά παιδιά την αίσθηση του χρόνου. Αγόρια και κορίτσια θα λατρέψουν τη sansevieria cylindrica με τα τις χρωματιστές κορυφές. Τέλος ορχιδέες και αφρικανικές βιολέτες είναι τέλεια επιλογή για τις μικρές κυρίες και δεσποινίδες ενώ τα αερόφυταγια τους εφήβους ανεξαρτήτως φύλου. Ειδικά για τους τελευταίους θα πρότεινα ένα οποιοδήποτε bonsai καθώς μπορεί να αποτελέσει την αφορμή ν' ανακαλύψουν ένα εξαιρετικό χόμπι.Επειδή το παν στο δώρο είναι το περιτύλιγμα, τοποθετείστε το φυτό σε διακοσμητικό κασπώ που να ταιριάζει με το παιδικό, νεανικό ή εφηβικό δωμάτιο. Τέλος να θυμάστε ότι αν υιοθετήσετε αυτή την επιλογή είτε ως γονιός είτε ως συγγενής του παιδιού θα πρέπει να του αφιερώσετε χρόνο και να το καθοδηγήσετε. Το προσφέρω και το ξεχνάω μάλλον θα οδηγήσει άλλα ένα φυτό στα σκουπίδια.

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Housplants ή τη σελίδα του στο facebook.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα