Γαρδένια Joy. Επιτέλους και μια εύκολη γαρδένια!

Αναστασία Τσαγκάρη
Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018
gardenia-daisy2.jpg

Πριν από ένα χρόνο περίπου έφτασε στα χέρια μου ένα άλλο είδος γνωστό στον κύκλο των φυτωριούχων, ως γαρδένια joy. Την παρέλαβα φθινόπωρο. Οι φήμες έλεγαν ότι αντέχει στο πολύ κρύο και ότι είναι πολύ πολύ πιο εύκολη σε σχέση με την κοινή γαρδένια. Το χειμώνα που μας πέρασε δεν είχε όντως κανένα πρόβλημα στις χαμηλές θερμοκρασίες παρ' ότι ήταν πολύ μικρό φυτό. Την άνοιξη όταν τα άνθη της μου έδειξαν το πρόσωπό τους τρελάθηκα. Όσο για την μυρωδιά της, πιο έντονη από αυτή της ξαδέλφη της. Μοσχοβολάει σαν παραγινωμένο ροδάκινο. Το άρωμα της όμως δεν είναι το μόνο της συγκριτικό πλεονέκτημα. Τα άνθη της διαρκούν περισσότερο, τα φύλλα της είναι μεγάλα και γυαλιστερά και τέλος δεν είναι καθόλου αρρωστιάρα. 'Έχοντας μπει πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού, η ιδιαίτερη αυτή γαρδένια επιβεβαίωσε τη φήμη της εύκολης! 

Δυστυχώς στα φυτώρια και ανθοπωλεία δεν είναι ευρέως γνωστή. Η δική μου αγοράστηκε από την Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών. Θέλει επιμονή για να τη βρείτε αλλά αξίζει το κόπο. Η επόμενη αναζήτηση μου θα είναι η χρυσή γαρδένια.

 

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα