HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Δείτε με ποιο υλικό θα απογειωθούν αισθητικά και πρακτικά τα φυτά σας


Αναστασία Τσαγκάρη

8 Σεπτεμβρίου 2019

Δείτε με ποιο υλικό θα απογειωθούν αισθητικά και πρακτικά τα φυτά σας

Ο φλοιός πεύκου είναι αρκετά γνωστός σε όλες εμάς που έχουμε ορχιδέες. Για τις υπόλοιπες όμως είναι ένα άγνωστο υλικό το οποίο έχει μεγάλη χρηστική αλλά και διακοσμητική αξία. Αν θέλετε λοιπόν να δώσετε την αίσθηση ότι τον κήπο σας φροντίζει ένας κηπουρός με άποψη ή θέλετε τα φυτά εσωτερικού χώρου να μοιάζουν σαν να έχουν αγοραστεί από πανάκριβα ανθοπωλεία, δεν έχετε παρά να προσθέσετε λίγο φλοιό πεύκου στην επιφάνεια κάθε γλάστρας. Εκτός από ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα θα γλιτώσετε και από τον μπελά του να πετάγεται το χώμα τους σε κάθε πότισμα. Ειδικά στις γλάστρες του εξωτερικού χώρου ο φλοιός πεύκου μπορεί να σας απαλλάξει από τις γάτες ή τα πουλιά. Αρκεί να αφαιρέσετε αρκετό χώμα ώστε να φύγει ή όποια οσμή έχουν αφήσει τα ζώα και να προσθέσετε τουλάχιστον τέσσερα δάκτυλα φλοιό. 

jenny.gr
Monica Bellucci

Ο φλοιός είναι απόλυτα φιλικός προς τα φυτά. Είναι καλύτερη επιλογή για την επιφάνεια της γλάστρας συγκριτικά με τις πέτρες ή το χαλίκι. Τα διακοσμητικά αυτά υλικά δεν αφήνουν τα φυτά μας να αναπνέουν με αποτέλεσμα να είναι ευπαθή σε μυκητολογικές προσβολές. Ο φλοιός επειδή έχει το χρώμα του χώματος δεν βρομίζει όπως οι πέτρες και ανακατεύεται αρμονικά με το χώμα ή με φύλλα που μπορεί να πέσουν στην επιφάνεια της γλάστρας. 

jenny.gr

Σε μεγάλα φυτώρια και κέντρα κήπου θα τον βρείτε ως φλοιό εδαφοκάλυψης. Υπάρχει σε διαφορετικά μεγέθη. Μπορείτε όμως και να τον κόψετε με κλαδευτήρι για τον προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες. Είναι πολύ φτηνό υλικό και αν συνδυαστεί με κασπώ από φυσικά υλικά το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.  Το χειμώνα λειτουργεί και ως υλικό παγοπροστασίας αλλά όχι σε ακραίες θερμοκρασίες. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!