Φθινόπωρο. Η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε μια γαρδένια

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Αν έκανα μια δημοσκόπηση για το πιο είναι το πιο αγαπημένο σας φυτό σίγουρα η γαρδένια θα κέρδισε με διαφορά. Όμως θα ήταν και στην κορυφή της λίστας, αν σας ρωτούσα ποιο θεωρείτε το ποιό δύσκολο ανθοφόρο φυτό. Επειδή πιστεύω ότι όλα τα πράγματα για να πετύχουν θέλουν τον τρόπο τους, σας προτείνω να δοκιμάσετε να αγοράσετε μια γαρδένια αυτή την εποχή και όχι την άνοιξη όπως κάνουμε οι περισσότεροι ξελογιασμένοι από τις γαρδένιες που κυκλοφορούν ανθισμένες παντού. 

Οι πιθανότητες να επιβιώσει η γαρδένια σας μέχρι την επόμενη άνοιξη είναι πάρα μα πάρα πολλές. Η φθινοπωρινή δροσιά και υγρασία τις ευνοεί αφάνταστα. Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για αυτές, πόσο μάλλον όταν έχουν να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον. Αντιθέτως αν της δώσετε μια ηλιόλουστη θέση στο χώρο σας το χειμώνα που έρχεται, η άνοιξη θα τη βρει προσαρμοσμένη στο νέο της περιβάλλον. Φυτά ανθεκτικά στο κρύο προσαρμόζονται καλύτερα το φθινόπωρο παρά την άνοιξη. Μην μπείτε στον πειρασμό να τη μεταφυτεύσετε μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή. Αγοράστε λοιπόν μια γαρδένια τώρα και την επόμενη άνοιξη θα με ευγνωμονείτε. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplantsή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!